God pizza från Enskedeparkens bageri

I veckan avgjordes Pizza-SM för elfte gången och Simone Roosqvist från Vezzo Bar E Ristorante i Umeå tog hem segern. Deltagarna hade elva minuter på sig att baka två pizzor, en klassisk Margherita utifrån en bestämd varukorg och en egenkomponerad pizza som de fick ta med ingredienser till själva. Simones segerpizza bestod av spenat, svartkål, buffelmozzarella och parmesan, toppad med friterade vitlökschips och balsamico. Jag har i två års tid sagt att pizza blir vår nästa hype när hamburgertrenden lagt sig. Pizzan är en av våra folkkäraste rätter men utbudet och sättet pizza serveras och konsumeras på har i stort sett likadant ut i många år. En del bagerier har börjat ta fasta på detta och viker vissa dagar och tider åt pizza. Enskedeparkens bageri började innan sommaren att servera stenugnsbakad pizza varannan fredag mellan kl 17.00-19.00 och succén var total. Köerna ringlade sig långa och väntetiden var uppemot en timme. Mattias Lindbäck och Jarl Tungelstedt bakade pizzor så händerna glödde. Annie och jag har testat deras pizza och den är riktigt bra. Råvarorna är av hög klass med bland annat mozzarella från tokhyllade Buffellinda från Ängsholmens Gårdsmejeri. Faktum är att pizzan är så god att den utklassar många av de traditionella pizzeriorna där råvarorna ibland kan vara av minst sagt varierande kvalité. Det är fortfarande inte helt vanligt att bagerier serverar pizza men jag tror att det finns fler som kommer erbjuda sina kunder detta framöver under vissa dagar och tider, speciellt då förtjänsten kan vara riktigt bra.

IMG_3245_3edited

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.