Gott Nytt 2018

Ett år har passerat revy och ett nytt år står för dörren. Glädje, sorg, hopp och förtvivlan – det är mycket vi lämnat bakom oss under året. Om jag skall sätta ord på mitt år så blir ordvalet förändring. 2017 är året då jag beslutade mig för att byta karriär och sadla om till bagare/konditor – något som jag funderat på under en längre tid.

Beslutet växte fram under mitt tremånaders uppdrag hos branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer då jag reste land och rike runt och hann med att träffa 135 ägare till lika många bagerier/konditorier. Men att byta karriär till bagare i vuxen ålder är inte helt okomplicerat utan tvärtom ganska komplicerat. Jag hade tur då jag fick praktikplats hos mästarbagaren Per Olof Henriksson på bageri Lundmark i tio veckor och väl där lärde jag mig otroligt mycket då vi stod bredvid varandra hela tiden och gjorde exakt samma uppgifter samtidigt.

Sent under hösten kom jag in på Astars bageri och konditoriutbildning och väl där har jag fått ytterligare kunskap på min väg att bli bagare. Jag är ödmjuk och medveten att jag har mycket kvar att lära men är man som jag passionerad, ivrig, lyhörd och har en jäkla massa driv – då vet jag att jag till slut kommer att lyckas med att bli en duktig bagare.

Jag är optimist och ser fram emot 2018 med tillförsikt och jag hoppas på ännu ett bra år för min blogg och Instagramkonto som vuxit sig starkare för varje år. Jag är oerhört  tacksam för att du följer mig och läser mina inlägg på blogg/Insta och jag vill önska dig ett gott nytt 2018 med massor av fika och bakning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.