Häftiga bagerier och konditorier i världen: À la Folie Pâtisserie

Ett galleri har oftast en kal miljö då det är konsten som skall stå i fokus men varför skulle man inte kunna ha liknande avskalade miljö för bakverk och låta dem få en central plats? Det var precis vad Anne Sophie Goneau från Atelier Moderno föreslog till À la Folie Pâtisserie i Montreal när de letade ny lokal.

A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-04

Hos À la Folie Pâtisserie är det de färglada tårtorna och bakverken som står i centrum. Den 60 kvadratmeter stora butiken har tre stora fönsterpartier som släpper in ljus i lokalen. Färgerna går i nyanserna vitt, grått och svart.

Bakverken visas i tre stycken stålinramade kylaggregat med en långsmal LED-lampa hängandes ovanför.

A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-02A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-05A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-07A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-08A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-09A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-10A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-11A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-CanadaA-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canada-03A-la-folie-patisserie-by-Atelier-Moderno-Montreal-Canadauntitled2edited140514_t44h6_samdim_patisserie_sn635Foton: Stéphane Groleau

À la Folie Pâtisserie
Hemsida: Här

Tidigare publicerade häftiga bagerier och konditorier i världen
Pano Brot & Kaffee
Omonia Next Door
Catalina Fernandez Bakery
Praktik Bakery Hotel
Princi
Lagkagehuset
Vlaamsch Broodhuys
Blé Bakery
VyTA Boulangerie
Baker D.Chirico Bakery

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.