Häftiga bagerier och konditorier i världen: Silo

I Brighton ligger Silo som är en restaurang, kafé och bageri där allt som produceras återvinns. De beskriver sin verksamhet som ett förindustriellt matsystem som inte genererar något avfall. De kärnar sitt eget smör, gör egen mandelmjölk, de har en egen kvarn där de mal sitt mjöl, gör egen vinäger och brygger sitt öl själva. De gör affärer direkt med bönderna, odlarna och kafferostarna och komposterar alla matrester.

Möbler och interiör är gjorda av återanvänt material, exempelvis så är arbetsbänkarna tillverkade av gamla arkivskåp. Givetvis har de fått stor uppmärksamhet i Storbritannien där kända personligheter som exempelvis Jamie Oliver hyllat Silo och dess grundare Douglas McMaster. Om du fortsätter att läsa så kan du spana in några bilder från Silo.

Silo-Restaurant-Bakery-Coffee-House-Brighton

SILO-0121-e1440166219799

För att uppnå noll avfall från varor, produkter och material så har Silo säkerställt att leverantörerna uppfyller de krav som ställts så att allt går att återanvända. Allt som inte förbrukas matas in i en aerobkokare som kan generera upp till 60 kg av kompost på bara 24 timmar.

Vill man äta på Silo så finns det sex stycken rätter med fisk, kött och vegetariskt alternativ, fler rätter behövs inte enligt Douglas som fått stor medial uppmärksamhet med sitt upplägg samt ifrågasättandet av det ohållbara slöseriet som många restauranger står för idag. Silo slog upp sina portar i oktober 2014.

Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-18 Silo-Doug Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-10 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-03 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-09 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-04 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-07 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-08 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-11 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-05 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-06 silo_chairs_small silo-mushrooms-wheatgrass Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-14 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-12 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-15 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-13 Silo-zero-waste-restaurant-bakery-cafe-by-Baines-Fricker-Brighton-UK-16 Cake

Silo
Hemsida: Här

Tidigare publicerade häftiga bagerier och konditorier i världen
À la Folie Pâtisserie
Pano Brot & Kaffee
Omonia Next Door
Catalina Fernandez Bakery
Praktik Bakery Hotel
Princi
Lagkagehuset
Vlaamsch Broodhuys
Blé Bakery
VyTA Boulangerie
Baker D.Chirico Bakery

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.