Häftiga bagerier och konditorier i världen: With Wheat bakery

Kina är ett gigantiskt land där människorna alltid haft en stor portion kärlek till mat och att äta tillsammans är kanske det främsta sättet att knyta kontakter på i det stora landet. Västerländskt bröd och bakverk har tidigare inte varit något vanligt förekommande hos en kinesisk familj och det lär nog dröja ytterligare innan det slår igenom.

I vanlig ordning är det i storstäderna man först anammar de västerländska influenserna och att dricka te eller kaffe (kaffekonsumtionen ökar stadigt i Kina) på en restaurang eller kafé är väldigt trendigt. Kineser är svaga för sötsaker, vilket man tydligt kan se om man exempelvis bor på ett finare hotell och spanar in vad de äter till frukost. Den sista portionen brukar oftast bestå av en hög med bakverk. Exempel på typiska kinesiska bakverk kan du läsa mer om här.

With-Wheat-bakery-by-Golucci-International-Design-Beijing-China

Kina är en drake med ekonomiska muskler och den ökande medelklassen kommer över tid att gynna restaurangnäringen i landet. Redan nu finner man många välkända västerländska bagare och konditorer som antingen har egen verksamhet i landet eller som gästspelar på olika hotell. Givetvis finns de globala kafékedjorna som exempelvis Starbucks även i Kina och det sägs att västerlänningar och affärsmän från Hong Kong och Taiwan utgör ungefär 30% av kundstocken i Shanghai.

Bageriet With Wheat i Peking har en häftig inredning som är designad av Golucci International Design. Fler häftiga bagerier och konditorier i världen finner du nedan.

imageedit_5_7119087100imageedit_7_3173872437imageedit_10_3544468715
Foto: Sun Xiangyu

With Wheat bakery
Adress: 15 Zhongguancun Ave (nära La Vita), Peking.

Tidigare publicerade häftiga bagerier och konditorier i världen
Paris Baguette
Silo
À la Folie Pâtisserie
Pano Brot & Kaffee
Omonia Next Door
Catalina Fernandez Bakery
Praktik Bakery Hotel
Princi
Lagkagehuset
Vlaamsch Broodhuys
Blé Bakery
VyTA Boulangerie
Baker D.Chirico Bakery

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.