Handelsträdgårdar med café

Säsongen har rivstartat för handelsträdgårdar och plantskolor och vi fyller våra trädgårdar och balkonger med vackra växter. Jag är en stor vän av handelsträdgårdar och älskar att strosa omkring i dessa härliga miljöer. Jag bor i en lägenhet och för mig är det viktigt att pynta balkongen med vackra blommor för det ger mig glädje och skapar harmoni. Att sitta och fika i en handelsträdgård är rofyllt och jag har passat på att skapa en guide med trädgårdar i Stockholmsområdet där man kan ta sig en gofika. Om jag missat att lägga upp något ställe så är du välkommen att tipsa mig. Fler guider finner du här.

Robbans bästa

Brunnsviken Trädgård & Café
Kommentar: Är belägen i  hjärtat av Kungliga Ulriksdal och Ekoparken  i Solna. Fullt med växter till trädgård, altan eller balkong. Krukväxtersnittblommor och mängder av tillbehör i form av krukor, växtstöd , möbler, trädgårdsredskap, inredningsdetaljer. Självplock av blommor och grönsaker. Erbjuder lunch och fika.
Adress: Ulriksdalsvägen 2, Solna
Hemsida: Här
Facebook: Här

Kullö Trädgård
Kommentar:
Handelsträdgård med sommarblommor, fruktträd, bärbuskar, prydnadsträd och buskar.
Adress: Värmeslingan 2, Vaxholm
Hemsida: Här
Facebook: Saknas men caféet har en sida här

Norrby
Kommentar: 
Går även under namnet ”lilla Zetas”. En liten men vacker handelsträdgård med mysigt fik. Fröer och sättpotatis, säsongens blommor, frukt och bär samt kryddor och grönsaker. Trädgård, kafé och butik. En oas och en av mina favoriter.
Adress: Vendelsövägen 50, Tyresö
Hemsida: Här
Facebook: Här

Plantagen vid Bergianska trädgården (Gamla Orangeriet)
Kommentar:
Plantagen i Frescati har inget fik men Bergianska trädgården ligger bredvid med Gamla Orangeriet Café. Fantastisk miljö och att strosa omkring i Bergianska trädgården är som balsam för själen.
Adress: Veit Wittrocks väg 2, Frescati
Plantagen hemsida: Här
Gamla Orangeriet Hemsida: Här
Gamla Orangeriet Facebook: Här

Rosendals Trädgård
Kommentar:
 Biodynamisk odling av grönsaker, frukt och blommor. Handla plantor och krukor. Självplock. Ta en fika under äppelträden och besök butikerna. Passa även på att strosa omkring i omgivningarna på Djurgården.
Adress: Rosendalsvägen 38, Djurgården
Hemsida: Här
Facebook: Här

Slottsträdgården Ulriksdal
Kommentar:
”Trädgårdarnas trädgård”, här finns det mesta man kan tänka sig att köpa med sig hem till sin trädgård eller balkong. Detta är min favorit bland handelsträdgårdar. Självplock av blommor, grönsaker och äpplen. Fantastiskt bra buffélunch som jag varmt rekommenderar. Fikautbudet är sådär enligt mig men det går an.
Adress: Slottsträdgårdsvägen 8, Solna
Hemsida: Här
Facebook: Här

Trädgårdsmästeriet Steninge slott
Kommentar:
Steninge är en kulturskyddad stenladugård från 1870-talet, Stenladan innehåller restaurang och kafé, inrednings-, present- och trädgårdsbutiker. I trädgårdsmästeriet finner du blommor, plantor, träd, kransar och växter.
Adress: Steninge slottsväg 141, Märsta
Hemsida: Saknas
Facebook: Här

Tyresö Handelsträdgård
Kommentar:
Butik, växthus, uteträdgård och plantskola i en fantastisk miljö vid den stora parken. Tyresö handelsträdgård har inget fik men i slottet bredvid ligger Borggårdscafeét. Här finns även en inredningsbutik och spa. I området ligger även kafé Notholmen dit du kommer genom att gå över bron till den närliggande ön. Hela parkområdet är rofyllt och ett populärt tillhåll för picknick och bad.
Adress: Tyresö slott, Tyresö
Tyresö handelsträdgård hemsida: Här
Tyresö handelsträdgård Facebook: Här
Borggårdscafeét hemsida: Här
Café Notholmen hemsida: Här
Café Notholmen Facebook: Här

Zetas Finsmakarens Trädgård
Kommentar:
En inspirationsträdgård där Zetas styrka är design och komposition, att jobba med det visuella och att vägleda och inspirera kunden. En av mina absoluta favoriter bland handelsträdgårdar. Trädgårdsfiket är helt okey, dock utan att glänsa och ganska dyrt.
Adress: Blombacken 2, Segeltorp
Hemsida: Här
Facebook: Här

Åkersberga växtförsäljning
Kommentar:
Den stora anläggningen rymmer utöver det breda sortimentet av buskar och blommor även en välsorterad presentbutik samt restaurang och café. Uppdelad i trädgårdsavdelning, säsongsavdelning och trädgårdsinredning. Riktigt mysigt fik.
Adress: Stora Säbyvägen 1, Åkersberga
Hemsida: Här
Facebook: Här

Slutligen vill jag tipsa om en handelsträdgård som är en av mina favoriter men som dock ej har ett fik, nämligen Trädgårdshuset i Skarpnäck. Handelsträdgården är stor och välsorterad och här finner du det mesta för din trädgård och balkong. Brett sortiment och även mycket tillbehör. Rekommenderas varmt.

Robbans bästa

 

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.