I hängmattan med Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori

Om du åker till Nacka så rekommenderar jag dig att stanna till i Ormince centrum för där håller Daniel Lindeberg till sedan 2014. Vid centrumets ena gavel finner du bageriet/konditoriet som är en självklar plats för alla Nackabor som vill köpa med sig gott fikabröd. Efter att ha varit en del av hyllade lyxkrogen Frantzén/Lindeberg valde Daniel att lämna stadens hets och stress för att bege sig ut till Orminge cirka 16 kilometer från Stockholm city.
Även om Nacka ligger nära Stockholm så är tempot lugnare och den sociala samvaron mer öppenhjärtig. Här har Daniel en stark relation till lokalinvånarna vilket är en grogrund till ökad arbetsglädje. Kärleken till Frankrike är stor vilket man som kund ofta märker av i det digra utbudet av bakverk men givetvis finns även en hel del svenska klassiker och både Daniel och jag håller kanelbullen som en absolut favorit som fungerar alla dagar i veckan, året om.

Vad skall du göra på semestern?
Segla i Stockholms skärgård.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag kör pinnbrödsgrillning med ett 30-tal barn i olika åldrar på någon ö i skärgården, i övrigt blir det mest matlagning.

Vilka bakverk och bröd är dina absoluta favoriter?
BULLAR!!!!! Älskar bullar (släpper boken Bullar av Lindeberg tillsammans med Natur och Kultur i september). Levainbröd och helst med någon form av gröt i eller ”Husets Råg” med rågskållning, rågsur, råg och lite vete, håller grymt och passar utmärkt med smör och kalles kaviar.

Vad ville du bli när du var liten?
NHL-proffs, jag ville bli Patrick Roy, målvakt i Montreal och senare i Colorado.

Vad inspirerar dig i livet?
Familj, vänner, kollegor och de som seglar Vendée Globe.

Vad får dig att skratta?
Familj, vänner och Henrik Dorsin. En gaffel kort har jag sett några gånger.

Vad har du för dold talang?
Vet inte, laga mat😉

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Spotify, radio och då framförallt nattradio, kok/bageri-böcker.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Var som helst i Stockholms ytterskärgård eller utförsåkning i svenska fjällen. Var spelar mindre roll men var i Vemdalen i påskas – very good!

Vad är din favoritmaträtt?
Pasta carbonara, kan aldrig få nog av sältan, lite hetta och massor av parmesan.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Jag undviker helst efterrätt, men gillar att testa olika glassar och jag gillar Guteglass skarpt. Marängsviss är en vinnare alla dagar i veckan.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Åt grymt goda småkakor hos Tina på Järna bageri.

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)

Daniel Lindeberg
Ägare
Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Adress:
Orminge centrum, Saltsjö-Boo
Hemsida: Här
Facebook: Här
Daniel Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.