I hängmattan med: Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

Hem Aktuellt I hängmattan med: Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

Nu när det är sommartider så går vi ned i varv. Vi sätter på oss säckiga klädplagg, drar på oss rosa ”Foppa-tofflor”, putsar trädgårdstomtarna, läppjar på rosévinet och ägnar massor av tid med att slöläsa. Det är helt enkelt semester. Jag har frågat några välkända bagare och konditorer om vad det tänker göra under semestern och först ut är Ellinor Isaksson som tillsammans med exmaken Martin Isaksson driver Chokladfabriken. Utöver det dagliga arbetet på Chokladfabriken där Ellinor ansvarar för marknad och försäljning, sitter hon i styrelsen för Stockolms bagare och konditorer samt i styrelsen för Sveriges bagare och konditorer.

13414284_1554273531541899_259265212_n

Vad skall du göra på semestern?
Jag har redan avverkat en sväng till det fantastiska Lissabon, med skaldjur och Vino Verde, senare blir det Normandie med ännu mer skaldjur men Calvados och cider istället.

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar? 
Både och, slappar gärna med en bok. Eller springer runt på bagerier och hos lokala producenter, gillar att varva.

Vilka böcker planerar du att läsa?
Syrien brinner, en tegelsten om kriget, för att förstå lite bättre. Och Hemligeheten för att förstå kärleken:)

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern? 
Svensk musik i alla former. Varvat med sommar i P1.

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Catalaner, mazariner, milanostänger. Torra tantkakor.

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Champagne!

Vad är det mest annorlunda bakverk du någonsin ätit?
De japanska bakverken gjorda av gelé och bönpasta (läs mer om japanska sötsaker här)

Vilket bakverk får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Det måste nog vara catalanen, som är så god nybakad. Obs, måste verkligen vara nybakad och med smör. Toscakakan behöver också en kram.

Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för variant i sommar?
Vi kör glass i alla former med en chokladboll på toppen.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Stålboms i Falkenberg – every day, every time.

Trevlig sommar:)

imageedit_2_5755892168

✲✲✲✲✲

13566157_10153592548640824_1165847934_n

Ellinor Isaksson
Grundare och delägare
Chokladfabriken
Adress: Renstiernas gata 12, Regeringsgatan 58, St Eriksplan 9, Stockholm
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Pralinuttprinsessan: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.