I hängmattan med Johanna Ljungsberg, Conditori Nordpolen

Jag har tidigare skrivit en del om Conditori Nordpolen på bloggen som jag anser vara en av landets vassare konditorier. Nordpolen med anor från 1903 då systrarna Alma och Alvida Janson startade verksamheten ligger i Vara i Västra Götalands län. Konditoriet drivs idag av syskonen Elin Wahll, Tina Henström och Per Larsson.

Jag har besökt Nordpolen ett par gånger och i våras hann jag med att träffa Per Larsson som guidade mig runt i byggnaden samt att jag fick hänga med konditorn Johanna Ljungsberg i produktionen och se henne i full action. Det finns mycket att tycka om på Nordpolen, de vackra lokalerna, bemötandet och servicen från personalen och så givetvis det breda utbudet. De erbjuder en hel del traditionella bakverk men det finns också en stor experimentlusta och varje vecka slussas det ut nya härliga, innovativa bakverk. Ett hett tips är att följa både Nordpolen och Johannas Instagramkonton för där utlovas en orgie av läckerheter.

Vad skall du göra på semestern?
Jag har precis fött mitt tredje barn så det blir mest kortare dagsutflykter och så hinner vi med en tur till Västkusten också.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag älskar att baka och för mig så är det avkoppling. Att stå och snurra kanelbullar i lugn och ro eller att starta ett riktigt kakrace sent en kväll är underbart

Vilka bakverk och bröd är dina absoluta favoriter?
Pajer i alla möjliga smaker. Eller varför inte en trevlig småkaka. När det gäller bröd så väljer jag ett levainbröd med rostade sesamfrön. Gärna med lufttorkad skinka, oliver och en god ost.

Vad ville du bli när du var liten?
Frisör. Klippte dockor på löpande band som liten tös. Ett annat yrke som jag tyckte lät spännande var att få jobba i en kiosk.

Vad inspirerar dig i livet?
Naturen, livet och härliga människor.

Vad får dig att skratta?
Min familj och mina galna vänner och deras knasiga humor.

Vad har du för dold talang?
Vilken svår fråga. Min sambo skulle säga att jag har ett utpräglat musiköra eller gehör kanske man säger.

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Musik, kaffe och så familjen så klart.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Öland. Där spenderade jag somrarna som liten. Jag älskar också skåne med sina vackra vyer och vallmofält

Vad är din favoritmaträtt?
Skaldjur är ju alltid skaldjur, fräscht och gott helt enkelt. Men jag är också helt frälst i vanlig hederlig husmanskost. Potatis, köttbullar med gräddsås och rårörda lingon. Det slår det mesta.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
En trippel mousse upplagt i ett vackert glas med färska bär och så bränner jag av lite italiensk maräng.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Olof Victors är mysigt. Nolbygårds ekobageri i Alingsås kan jag också rekommendera.

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)

Johanna Ljungsberg
Konditor
Conditori Nordpolen
Adress:
Torggatan 14, Vara
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Johanna Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Frehde, Jeremiabageriet
Liv Sandberg, Liv Sandberg Cake Art
Håkan Johansson, Bageri Brillo
Didrik Persson och Martin Westin, Bageri Leve
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Per Klein, Lundbergs konditori
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och konditori
Carolina Viding, Park konditori
Anna Björlin Arvids, Lidingö Bröd & Pâtisserie
Veronica Mokrosinski, Valhallabageriet
Hanna Assarsdotter, Chocolatte
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.