I hängmattan med Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri

Vallentuna är en tätort som ligger cirka 46 km från Stockholms city och här ligger Vallentuna stenugnsbageri som drivs av Karl Mattsson, Olof och Therese Jönsson. Första gången jag besökte dem var för två år sedan och jag gillar deras stora utbud av bakverk, bröd och tårtor. Deras bakverksbuffé som brukar dukas upp på skolavslutningsdagen varje år har blivit väldigt populärt och är även en snackis långt utanför Vallentuna.

Nu har de renoverat och pysslat klart med utomhusserveringen så passa på att bege dig till Vallentuna i sommar för en fika.

Vad skall du göra på semestern?
Jag och min sambo ska bland annat ordna med huset men vi kommer även hinna med att besöka Uppsala där vi kommer promenera runt i stan och så passar vi på att äta det vi gillar.

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Jag bakar faktiskt inte hemma under semestern men besöker gärna andra bagerier och köper deras bröd.

Vilka bakverk och bröd är dina absoluta favoriter? 
Helt klart eclairer. När jag och min sambo var i England besökte vi Maitre Choux. De hade obeskrivligt bra eclairer, vi fick även en rundtur av Joakim Prat i konditoriet.

Vad ville du bli när du var liten? 
Jag ville bli arkitekt för att jag var väldigt förtjust i att rita.

Vad inspirerar dig i livet?
Oj, den var svår. Allting ifrån att besöka ett nytt bageri med min sambo till att prata med Olof och Therese, mina vänner.

Vad får dig att skratta?
Olof, Han har många roliga historier att berätta om.

Vad har du för dold talang? 
Jag kan spela gitarr😉

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Min familj, mina vänner och spel.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker? 
Uppsala. Jag studerade till bagare där och har upplevt mycket i staden. Därför kommer stan alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Vad är din favoritmaträtt? 
Korv stroganoff. Enkel rätt som jag gärna tillagar extra stark.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Jag hade gjort en apelsinglass med kaffegranité och chokladsås.

Har du några tips på mysiga favoritfik? 
Lidingö bröd och Pâtisserie.

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)


Foto: Shila Vikström

Karl Mattsson
Delägare
Vallentuna stenugnsbageri
Adress:
Allèvägen 6, Vallentuna
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.