I hängmattan med Liv Sandberg, Liv Sandberg Cake Art

I Stockholms förorten Hökarängen huserar Liv Sandberg som är nordens ledande tårtformgivare och sockerblomskonstnär. Förra året vann hon en omröstning om vem som tillverkar världens snyggaste bröllopstårta. Finalen i tävlingen Edible Artists Global Awards avgjordes i Hongkong och av ett tjugotal nominerade hade juryn valt ut fyra finalister som folk över hela världen fick rösta på. Till slut gick titeln Most Inspiring Wedding Cake Artist 2016 till Liv Sandberg. Vilken härlig prestation.

Jag har ett flertal gånger skrivit om Liv och hennes förträffligt goda praliner och har du ännu inte hunnit smaka på dem så rekommenderar jag dig att bege dig till hennes studio som har öppet på torsdagar och fredagar mellan kl 13.00-18.00. Liv är en tävlingsmänniska och i höst kommer hon att tävla i Årets Konditor som går av stapeln mellan den 12-13 oktober på Bak- & Chokladfestivalen. I vanlig ordning sker allt live inför publik och biljetter kan du köpa här.

Vad skall du göra på semestern?
Semester? Jag är tårtdesigner:)Jag får ha semester när det är inte är bröllopssäsong. Men ska jag rymma till Korfu en vecka i augusti. Ska bli sååå skönt!

Brukar du kunna koppla av helt från att baka under semestern eller ”fuskbakar” du?
Mentalt skapar jag hela tiden. Skapar nya recept och klurar ut nya tekniker. Framför allt nu inför tävlingen Årets Konditor.

Vilka bakverk är dina absoluta favoriter?
Biskvier. När dom är ”rätt” är det njutning rakt igenom. Men i brist på den perfekta biskvien så är mina segspröda kakor fyllda med allt möjligt gott det jag helst sätter tänderna i. Eller varför inte salt mörk choklad❤️

Vad ville du bli när du var liten?
Haha ja du. Jag hade storslagna planer på att bli hästfrisör eller pansarvagnsbefäl.

Vad inspirerar dig i livet?
Jag hämtar inspiration från naturen. Livet och allt där i.

Vad får dig att skratta?
Jag skrattar ofta och mycket. Livet är till för att upplevas.

Vad har du för dold talang?
Jag vrålar tex i Crustband, älskar att skapa i lera och kör en brutal custom trike.

Nämn tre saker du absolut inte kan vara utan.
Kött, musik och att få skapa med mina händer.

Har du några favoritplatser i landet som du gärna besöker?
Jag älskar att njuta av den vackra naturen. Plats har mindre betydelse.

Vad är din favoritmaträtt?
Råbiff/tartar är en klar favorit. Smakrikt rått kött är fantastiskt gott.

Du bjuder på middag och skall imponera med en läcker efterrätt, vad bjuder du på?
Jag brukar bjuda på praliner😉

Hur ser de närmsta framtidsplanerna ut för dig?
Närmsta tiden framöver så är det mycket träning och kreativt skapande på schemat för min del inför Årets Konditor och Stockholm Culinery Team utöver alla vackra tårtor jag ska skapa. Det är full rulle för mig och Liv Sandberg Cake Art.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Jag fikar tyvärr väldigt sällan. Men om jag tar mig iväg så brukar det bli till min väninnas lilla mysiga café Torpet ute i Orhem. Inget prettolyx utan ärligt rakt käk.

Stort tack för din medverkan och ha en avkopplande sommar:)

Liv Sandberg
Ägare
Liv Sandberg Cake Art
Adress:
Hauptvägen 90, Hökarängen/Stockholm
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Håkan Johansson, Bageri Brillo
Didrik Persson och Martin Westin, Bageri Leve
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Per Klein, Lundbergs konditori
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och konditori
Carolina Viding, Park konditori
Anna Björlin Arvids, Lidingö Bröd & Pâtisserie
Veronica Mokrosinski, Valhallabageriet
Hanna Assarsdotter, Chocolatte
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.