I hängmattan med: Sara Aasum Hultberg, Hillenberg

2014 tog Sara Aasum Hultberg hem segern i tävlingen Årets konditor som arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Idag delar Sara sin tid på restaurangen Hillenberg i Stockholm med diverse konsultuppdrag.

Sara har bakning och desserter i blodet och från början handlade det mest om traditionella bakverk men det har med åren övergått mer i desserter och choklad. I oktober förra året släppte Sara boken Kola, fudge, knäck och bräck: konditorns hemlighet där hon delar med sig av sina bästa recept.

imageedit_4_5160432972

Vad skall du göra på semestern?
Planen är att ta det lite som det kommer. Har lite jobb mitt i semestern men jag ska åka en sväng till Göteborg samt Köpenhamn sedan kommer jag nog åka till USA på både jobb och semester. Det kanske blir en sväng hem till mamma i Arvika också!

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar? 
Jag gillar att göra både och för att jag är ganska rastlös men kan uppskatta en solsemester ibland. Nyc eller Dubai tex gillar jag för att man kan göra båda och det är nära till en strand men finns mycket annat att hitta på också.

Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
Jag ska försöka läsa ut ”Arvet efter dig” samt ” De förklädda flickorna i Kabul” jag har börjat läsa båda böckerna men det brukar krävas en lång solsemester för att jag ska kunna plöja en bok. Annars blir det mycket matmagasin.

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern? 
Jag gillar svensk pop och tror det kommer att lyssnas på i sommar.

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Glass alla gånger:)

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Svart kaffe eller espresso.

Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
En dessert med kokos och bönor jag åt på Nahm i Bangkok var väl ingen höjdare. Kommer inte exakt ihåg vad det var i mer men alldeles för sött även för min smak och obehaglig konsistens.

Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Småkakor! Tycker dessa är väldigt underskattade! Chokladsnitt och hallongrottor är mina favoriter.

Många fik tar fram egna varianter på sommarbakelser, har du upptäckt någon specialvariant som fallit dig i smaken?
Jag är sällan ute och fikar själv men jag tycker att Taverna Brillos glasscroissant är en härlig idé.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Österlenchoklad tycker jag är väl värt ett besök, speciellt på sommaren!

Trevlig sommar:)

13256580_502792256592833_378019153_nCalamansi lime, citron, pistage och röda vinbär.

✲✲✲✲✲

r3erd2usppah4ivnre6q

Sara Aasum Hultberg
Konditorchef
Hillenberg
Adress: Humlegårdsgatan 14, Stockholm
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram:
Här
Sara hemsida:
Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.