Här är finalisterna i årets Mack-SM

Under Sthlm Food & Wine-mässan (tidigare Mitt-Kök) i november arrangeras Mack-SM. Det är branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som står bakom tävlingen och som startades 2002 med syfte att få fram Sveriges godaste och mest nytänkande macka. Du kan se Mack-SM live på plats den 10 november mellan 11.00.13.00 på Allt om Mat-Scenen.

imageedit_5_9123932845Vinnarmackan 2015 – Johan Blidberg, Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge. Foto: Patrick Johansson

Finalisterna har tagit fram var sitt recept på en lunchmacka som görs på allt från klassiskt vetesurdegsbröd och tunnbröd till chialevain och sjögräsbröd. Förutom smaken kommer mackorna att bedömas efter brödet, utseendet, nytänkande och ekonomi. Mackan ska kunna säljas på ett bageri eller konditori och därför ska både produktval och åtgång vara noga genomtänkt.

Reglerna för finalen är att mackan ska tillverkas i 20 exemplar på 45 minuter. Brödet tas med färdigt. All annan fyllning ska tillverkas och skäras på plats. Endast kött, fisk, fågel eller annat protein får tillagas innan.

Finalisterna i Mack-SM 2016

collageedited

Ellen Axeborg, Centralbageriet, Huskvarna. Tävlar med ”Till skogs”

collageedited

Frida Lundh, Ninas konditori, Mörrum. Tävlar med ”Japan tur & retur”

collageedited

Linda Dahlqwist, Bahlsam Living & Café, Åhus. Tävlar med ”Vego-Greta”

collageedited

Lizzie Dahlén, Bröd & Bakverk, Kungsbacka. Tävlar med ” Tågluffarmacka”

collageedited

Lotta Svensson, Bageri Rosetten, Jönköping. Tävlar med ”Småland 2.0”

collageedited

Marica Lundberg, Estvalls Bageri & Konditori, Moheda. Tävlar med ”Det lilla blå”

collageedited

Nina Sandström, Backers Baker, Bollstad. Tävlar med ” Skärgårdsbris”

collageedited

Tobias Andersson, Ulvö Hotell, Ulvöhamn. Tävlar med ”Hemvändare”

Den finalist som skapar Sveriges godaste macka vinner förutom äran, även en trendspaningsresa till Chicago tillsammans med bagerigrossisten KåKå. Stort lycka till allesammans.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.