Härligt bröd från Rosendals Trädgård

Idag begav sig Annie och jag till vackra Rosendals trädgård på Djurgården. Under dagarna två har det varit odlingshelg där man i stora växthuset kunnat köpa biodynamiska grönsaks-, krydd- och blomsterplantor direkt av trädgårdsmästarna. Det fanns även sallad, mangold och rabarber att köpa. Det serverades vedugnsbakad trädgårdspizza, trädgårdsöl, ogräsdrink och fjolårets must från deras äppelträd.

IMG_1746editededited

Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål som sedan gräddas i en vacker stenhällsugn som eldas med björkved. Vi hade hoppats på att finna deras goda chokladlevain men den bakar de dessvärre inte så ofta. Vi köpte med oss ett frukt- och nötbröd innehållandes rågsurdeg, rågmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, aprikos, russin, fikon, hasselnötter, mandel, valnötter, salt och jäst. Dessutom Gotlandslimpan innehållandes rågsurdeg, skållat rågmjöl, rågsikt, vetemjöl, sirap, farin, jäst, salt, pomerans, anis och fänkål.

Vi var förberedda på mycket folk men det var väldigt lugnt, vilket säkerligen berodde på det kalla vädret. Vi passade även på att flanera runt i området för det är så rofyllt och vackert på Djurgården. Vi hälsade även på ”vår” uggla som jag upptäckte i höstas av en ren slump. Det är en söt kattuggla som vi döpt till ”Fluffen” och som alltid sitter på samma plats när vi kommer och hälsar på. Var någonstans den sitter är en väl bevarad hemlighet:)

imageedit_4_5478919342
Syrener på Rosendal

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.