Heldag på Sveriges Bageri & Konditorimässa

Idag kickade Sveriges Bageri & Konditorimässa igång i Kista. Under tre dagar samlas bagare, konditorer och leverantörer för att mingla och ta del av senaste nytt i branschen. Under mässan arrangeras även Nordiska mästerskapen i bageri och konditori och idag var konditorerna först ut med att baka och presentera sina bidrag. Prisutdelningen sker i morgon och då kliver även bagarna in för att baka.

I vanlig ordning steg jag upp i ottan och begav mig till min praktikplats i DN-skrapan för några timmars bakning med Pelle på bageri Lundmark. Vid 10.00 när mässan öppnade stod vi beredda och till vår glädje var det en hel del folk under förmiddagen. Det är cirka 80 utställare på plats där Arla Foods, KåKå, Lantmännen, Bakels Aromatic, Dynatec, Kobia, Sveba-Dahlen, Bakers, Zeelandia och Femtorp ståtade med de största montrarna. Flera av de stora leverantörerna har en eller flera namnkunniga bagare/konditorer som dragplåster i montrarna.

I Martin & Serveras monter står den karismatiske Sébastien Boudet och håller låda och jag måste beundra hans passion, engagemang och driv. Underbart. Nu har han dessutom en hel del kurser inplanerade så kliv in på hans blogg för att kolla upp ort och aktuella datum.

Jag kom till mässan vid 10.00 och gick strax efter 17,00. En lång men rolig och inspirerande dag och så fick jag äran att träffa en massa härliga bagare och konditorer.

Finlands bidrag till vänster
Danmarks bidrag till höger

Sveriges bidrag till vänster
Norges bidrag till höger

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.