Hört på stan

Då har det åter blivit dags att lägga ut några nyheter om vad som är på gång i Stockholms fika utbud. Som jag tidigare skrivit om här så öppnades det en hel del intressanta fik under 2014 och frågan är vilka kommande stjärnskott som kan tänkas poppa upp under 2015? Läs vidare om de nyheter jag snappat upp och glöm inte att tipsa mig om aktuella händelser som rör fika och dess underbara värld.

images2TTL7XTE

 

…..Som jag skrivit om tidigare så har Konditori Genuin lämnat Järna och flyttat in i nya lokaler på Pipersgatan 20. Genuin (rankad 52:a i White Guide Café 2014) bakar allt själva utan tillsatser. Öppningen skedde nu i måndags (12 januari).

…..Brillo Bageri (Taverna Brillo) slår upp sina portar på Skeppsbron, Tullhus 1. Öppning planeras till i mars.

…..Lanthandelns Espresso har öppnat ett Pop-up-café i Bonnierhuset på Torsgatan 21. Caféet ligger innanför stora entrén och de öppnade upp i måndags (12 januari) och har öppet fram till sista juni. Kaffet kommer från Stockholm Roast och mat samt bakverk tillagas utan tillsatser.

…..Gillar du att sticka? Om ja, bege dig då till Dieselverkstadens bibliotek i Sickla Köpkvarter där det finns ett stickcafé. För aktuella dagar/tider, se här.

…..Antalet espressobarer blir bara fler och fler i stan (se min guide på kaffespecialister/barer här). Morelli Espressobar Geletaria slår upp sina portar nu i slutet av januari på Hantverkargatan 78.

…..Jag har tidigare informerat om att välkända Kafé Esaias öppnar ett systerkafé, nämligen Kafé Orion på Norrtullsgatan 10. Öppning skulle skett i månadsskiftet november/december förra året men är uppskjutet till januari/februari.

…..Bobergs Matsal på NK är för närvarande stängd på grund av ombyggnad. Det ryktas om att det kommer storsatsas på konditorivaror när de väl slår upp sina portar igen.

…..Open Cafè öppnar på Valhallavägen 76 (mitt emot Östra station) den 19 januari och det kommer att bli en hel del grönsaker på menyn. I sommar blir det även en uteservering.    Det är Lux-koncernen (B.A.R, Eat och Lux Dag för Dag) som ligger bakom denna satsning.

…..Baka Glutenfritt är en helt ny tidning från Hembakat med enbart läckra glutenfria recept. 84 sidor tips och inspiration! Kommer 16 februari 2015 i brevlådan om du beställer hem den (19 feb i butik).

…..I oktober förra året slog Café Bolingo upp sina dörrar på Odengatan 100 (mitt emot Vasaparken). Det är ett fik med sydamerikanska influenser (främst från Chile) som kan vara värt att testa.

…..Du har väl inte missat att det är dags för konditor VM – Coupe du Monde de la Pâtisserie – den 25/26 januari i Lyon? Givetvis håller vi tummarna för det svenska konditorlandslaget och på deras Facebook-sida kan du se flera av deras skapelser.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.