Hört på stan

Den 13 augusti var senaste gången jag hade lite nyheter om vad som är på gång i Stockholm så nu är det hög tid att publicera lite fler fikarelaterade nyheter. Antalet fikaställen i stan är nästan löjligt många och oftast med flera fik vid varje kvarter. Konkurrenen är mördande men å andra sidan blir vi stockholmare bara fler och fler och enligt Arlas årliga trendrapport ökade försäljningen av kafé- och konditorivaror med 5,2% mellan perioden januari-juli jämfört med samma period förra året. Frågan jag ställer mig är hur stor andel av försäljningen som kedjorna står för! Dock är mångfald bra och man är aldrig bättre än den senaste bakade bullen eller senast bryggda kaffet så det finns nog plats för alla!

maybe-theres-a-reason-the-phrase-chatty-kenny-never-caught-on

…..Som jag skrev i augusti så satsar Pontus Group rejält i DN-skrapan. I september öppnades restaurang- och eventenheten Atelier 23 och häromveckan öppnades Deli by Pontus upp i DN-skrapans entreplan. Här kommer även en lunchrestaurang att finnas på plats och den 16 november öppnar Bakery by Pontus som kommer att drivas av Per-Olof Henriksson som närmast kommer från Wienercaféet där han är bagarmästare.

…..Som jag skrivit tidigare så öppnar Brunkebergs bageri nytt. Det nya stället kommer att heta Bread and Table och utöver bröd och bakverk även servera mat. Adressen är Birger Jarlsgatan 53 och planerad öppning är vecka 45.

…..I förra veckan öppnade Stureplansgruppen restaurangenen Hillenberg på Humegårdsgatan 14 med plats för 100 sittande gäster. Karl Ljung (Årets kock 1999) är ansvarig och här kommer även Sara Hultberg (Årets konditor 2014) att servera godsaker. Sara kommer närmast från Franzén/NK.

…..I förra veckan släpptes lite information till pressen om nya Haymarket (gamla PUB-huset) som kommer bli riktigt stiligt. Greta Garbo arbetade en gång i tiden som expedit på PUB och hotellet tar avstamp i det gamla varuhusets historia vars design och interiör inspireras från 1920-talet. Det kommer att finnas 3000 kvadratmeter restaurang- och mötesytor och bland annat öppnas Gretas kafé. Jag kommer att få mer information om kaféverksamheten och återkommer om detta. Planerad öppning är maj 2016.

…..Bara ett par stenkast från Haymarket öppnar Scandic Continental, närmare bestämt på Vasagatan 22 som kommer att bli en ny stor knytpunkt där bland annat nya citybanan kommer att ha en uppgång vid hotellet. Vid entréplan kommer det att öppnas en kaffebar. Om du har råd så kan du köpa en av 20 lägenheter som kommer att finnas på de översta våningarna. Samtliga lägenheter kan nyttja hotellets service som t.ex. beställa upp frukost, lunch eller middag till lägenheten, coolt va!

…..Daniel Roos som är delägare på K-märkt Garnisonen kommer även att vara involverad i Ringens hypade matsatsning där sammanlagt tio välkända namn inom restaurangnäringen kommer att öppna små kiosker i det som går under namnet Teatern med plats för 250 sittande gäster. Öppning sker den 5 december i år.

…..Daniel Lindeberg som flydde city och flyttade ut till förorten Orminge är involverad (delägare) i det nya restaurang- och saluhallskonceptet Food Village som kommer att vara i två plan med entréer både från Vasagatan 16 och Klara Västra Kyrkogata. Öppning planeras till slutet på nästa år.

…..Chokladfabriken på S:t Eriksplan som tidigare delade lokal med Cajsa Warg har sedan tre veckor tillbaka ett eget litet krypin. Nya adressen är S:t Eriksplan 9 (mitt emot Cajsa Warg).

…..Bar & Cafè Di Luca öppnar nytt på Folkungagatan 110 (hörnet Renstiernas gata). Här låg tidigare en videobutik och senast Cafè Brasco. Familjen Di Luca’s italienska ursprung kommer synas och upplevas på ett tydligt sätt. Dels i inredning men även i utbudet av mat och dryck. Det kommer att finnas en kaffebar i lokalen. Öppning planeras i december.

…..Nordens största shoppinggalleria, Mall of Scandinavia, slår upp sina portar i Solna den 12 november och här kommer det givetvis finnas ett stort utbud av restauranger och kaféer. Starbucks, Espresso House, Dunkin Donuts, Cappuccino och Tea Story är några fikaställen som kommer att finnas på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.