Hört på stan med Robbans bästa

Det var några veckor sedan jag publicerade lite nyheter på stan, närmare bestämt den 28 mars och som du kan läsa mer om här. Några nya och fräscha nyheter har jag dock snappat upp sedan dess enligt nedan.

…..Idag är det premiär för Brillobox, Taverna Brillos nya bageri på Tullhus 1 i Gamla Stan. Kafé med utomhusservering och med utsikt mot den tremastade fullriggaren Af Chapman, inte illa. Öppettider: månd-fred 07.00-17.00, lörd-sönd 09.00-15.00.

…..Den gamla kiosken på Mariatorget blir sommarkafè. Planerad öppning kring 15 maj.

…..Hallwylska museet på Hamngatan (mitt emot Berzelii Park) öppnar kafè (och bar) på sin innegård. Öppning sker i slutet av maj och de kommer att ha öppet alla dagar i veckan mellan klockan 10.00-02.00. Inspiration till möbler och interiör hämtas från Ralphs i Paris. Här snackar vi stil och finess.

…..Idag firar Green Rabbit ett år (hurra, hurra, hurra) och då informerades det om att de inleder samarbete med Drop Coffee. Detta innebär att om du köper kaffe hos Green Rabbit så är det Drop som står för kaffet och om du köper smörgåsar och kakor på Drop så är det Green Rabbit som bakat dessa. Jag säger bara, besök dem båda.

…..Till sist för dig som vill göra en utflykt till Saltå Kvarn i Järna så kan jag informera om att de i måndags öppnade upp sitt nya kafé. De huserar i lokalen där Konditori Genuin tidigare låg (Genuin finns sedan i januari på Pipersgatan 20 i Stockholm). Perfekt för dig som vill ta en fika och även handla varor i Saltå Kvarns fina butik.

1022dd1

2 kommentarer

  • Eva skriver:

    Kul att du bevakar! Själv hinner jag inte så jag följer gärna dina goda råd och ska kolla in de nya ställena. När jag blir ledig i sommar då förstås. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.