Hört på Stan med Robbans bästa

Dagarna blir allt ljusare och våren närmar sig med stormsteg till glädje för många och i synnerhet för mig som älskar våren. Häromdagen sprang jag på några vackra snödroppar som stod nära en husvägg och såg ut att trivas bra i solskenet. Jag fortsätter att resa omkring i landet och besöker en hel del bagerier, konditorier och chokladställen vilket jag tycker är supertrevligt. Varje stad har sin charm och hittills har jag enbart mött trevliga människor med glatt humör. Hur står det då till med min vikt efter all fika? Ingen fara, pilen på vågen har ännu inte fått skrämselhicka utan ler fortfarande pillemariskt mot mig.

Jag brukar med jämna mellanrum publicera ”Hört på stan” om vad som är på gång i Stockholm och senaste inlägget var i december. Därefter har det inte hänt så jättemycket men här är i alla fall några fikarelaterade nyheter som jag snappat upp.

…..Anna Cardelius och Oscar Målevik som driver Haga Tårtcompani & Bageri öppnar äntligen sin delibutik Haga Matcompani & Delikatesser. Den 29 mars slås portarna upp och adressen är Hammarby Allè 3A, Hammarby Sjöstad.

…..Helene Fourie och Helena Bergkvist som driver stenugnsbageriet Le Violon Dingue vid Hötorget samt Les Petits Boudins på Kungsholmen öppnar nu Ingrid. Planerad öppning i april och adressen är Nybrogatan 23 på Östermalm.

…..Snö Gelateria som huserar på Kvarnholmen öppnar inom kort ny butik på Odengatan 92.

…..Stockholms populäraste och godaste glass finner du i Ålsten hos Angelo Scarfó och Hanna Larsson. Den 1 april kickar Gelato Scarfó igång för säsongen och köerna kommer i vanlig ordning ringla sig långa.

…..Apropå glass, glöm inte bort att SM i glass arrangeras den 6 april på Stockholmsmässan. Tävlingen sker inför publik på Nordiska Trädgårdar och är öppen för professionella glasstillverkare som har egen tillverkning.

…..RC Chocolat i Sigtuna har nyligen stängt sin mysiga brödbutik på Stora Gatan 50. Det utbud som fanns i brödbutiken säljs i huvudbutiken på samma gata.

…..Är du sugen på att ta över ett etablerat bageri? Det finns ett bageri i söderort med stenugn som är till salu. Maila mig om du vill ha kontaktuppgifter till aktuell ägare.

…..I december skrev jag om att rapparen Ken Ring öppnar reggaekafé på Åsögatan 144 tillsammans med bland annat legendaren Bob Marleys son. Marley Coffee skall fiket heta och planerad öppning skulle varit i december men när jag promenerade förbi lokalen häromdagen så hade de fortfarande inte öppnat. Utöver kafé skall det även finnas ett showroom. Jag håller tummarna för att fiket öppnar snart.

Sitter du inne med aktuella nyheter så är du välkommen att tipsa mig här på bloggen alternativt skicka ett mail så lägger jag upp det här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.