I hängmattan med: Anicka Larsson, Handgjort Stockholm

Hem Aktuellt I hängmattan med: Anicka Larsson, Handgjort Stockholm

Handgjort Stockholm är en mysig liten butik som ligger i ett bostadsområde i Fruängen och drivs av Anicka Larsson. Verksamheten i den gamla mejeributiken har Anicka haft sedan 2005 och här sker även all produktion av praliner, tårtor och bakverk som sedan säljs i butiken. Pralinerna säljs även på samtliga av Bönor & Blads enheter i Stockholm och Uppsala. Anicka har tidigare medverkat till att tillverka Nobeldesserten (mellan 2009-20011) och tävlat framgångsrikt i Årets konditor ett par gånger, senast 2015 då hon kom trea.

13437297_1767695340143839_10327585_n

Vad skall du göra på semestern?
Semestern skall avnjutas hemma i Stockholm i år. Åker alltid till Gotland annars men i år vill vi njuta av vår trädgård. Skörda egna tomater, koka egen lag med dillkronorna till kräftorna, krydda grillat med örterna, mat är en hobby som jag har. Som min bästa vän brukar säga ”mat är roligt och äta är gott”. Sen skall jag även hinna med att göra några bröllopsårtor under semestern också.

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar?
Både och faktiskt, tycker det är viktigt att ladda batterierna inför höstens utmaningar men lite renovering av bostad blir det😉 Måla och tapetsera om.

Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
Nuförtiden lyssnar jag mest på böcker (smidigt när man är på stranden, jobbet eller i latar sig i hängmattan).  Jag betar av 3- 4 böcker i månaden och det blir mest kriminalromaner för mig. Det som står på tur är ”Midnattsflickor” med Jonas Moström och ”Ängeln” av Samuel Björk.

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern? 
Volbeat, Björn Skifs, Kent och Rush. Blandad kompott beroende på känslan.

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Bullar och pajer med bär och frukt skulle jag säga, funkar alltid.

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Jag är en bubbel och Rosè-tjej. Men till bullen får det gärna vara svart te från Kränku på Gotland. Favorit just nu är Andre kåppen, Kotteblandning och sommarblandning.

Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
Var i Egypten för x-antal år sen, vi hade en guide som visade oss olika specialiteter från konditorier. Spännande tänkte jag och köpte en av varje. Det såg gott ut men allt smakade socker och kokos.

Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Alla gamla klassiker börjar ta för sig mer men har en bit kvar. Hos oss märker vi att bakelsen tappat gentemot dessertglass vilket är lite trist. Min favorit är en riktigt god Budapestbakelse.

Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för variant i sommar?
Åh vi gjorde en tartlette med ananascurd och smultronmousse. Sen gjorde vi två olika sommartårtor – cremefraichemousse fraichemousse med jordgubbsjelly mandelbotten med rabarberbitar samt en tårta med smultronmousse med jordgubbsjelly, vaniljpanacotta och vit chokladbrowniebotten.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Själsjö bageri, Rute bageri på Gotland och Gårdby kafè och lanthandel på Öland. Sen är ju Rosendahls mysigt och Äppelfabriken på Ekerö.

Trevlig sommar:)

13556816_1620242991619658_305765868_n

✲✲✲✲✲

af43ddbbf4689985_800x800ar

Anicka Larsson
Ägare
Handgjort Stockholm
Adress:
Hanna Paulis gata 29, Hägersten
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.