I hängmattan med: Josephine Eriksson, Wienercaféet

Wienercaféet på Biblioteksgatan i Stockholm har hämtat inspiration från de anrika caféerna i Wien och Paris och är ett av få fik i landet där det fortfarande tillämpas bordsservering. Du inväntar hovmästaren som visar dig till ett ledigt bord, beställer från en diger meny och blir sedan serverad till bords. Åker man utomlands så är det mer förekommande i städer såsom Paris, Bryssel, Wien och Budapest. Jag har tidigare länkat (läs här) till några av världens vackraste caféer som garanterat har bordsservering.

På Wienercaféet är det Per Bäckström som är kreativ ledare och vid sin sida har han Josephine Eriksson som är konditorchef. Josephine (kalls för Ninna) har jobbat på Wienercaféet ända sedan de öppnade upp i ny regi i september 2013. Hon medverkade i Dessertmästarna 2014 där hon vann tårtmomentet (se ett klipp med henne här). Josephine har även vunnit Årets pralin 2012. Hon är en hejare på att skapa stilfulla bakverk (som också är supergoda) och allt brukar dukas upp vackert i glasmontern vid butiksdelen på Wienercaféet.

imageedit_6_7228864170

Vad skall du göra på semestern?
Som vanligt skall jag hälsa på min älskade bror som bor i Miami.

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar?
Jag bara är. Det är min kvalitets tid men min familj. Det blir mest hänga vid poolen eller ut och åka båt och bada någonstans.

Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
”Den som gapar efter mycket” av Kristoffer von Bentzeen.

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern?
Det blir mycket latinamerikansk musik såsom exempelvis Enrique Iglesias och Pitbull.

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
Jag älskar bakverk som innehåller rabarber, fläder och jordgubbar.

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Bubbel, Veuve Clicquot om tillfälle ges, annars en god cappuccino.

Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
Tiramisu med dulce de leche.

Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Ananas och kokos. Jag tror att kunder inte är så vana med sådana smaker i bakverk och jag tror vi är lite rädda att pusha på det vi tror på även om det är lite trögsålt i början.

Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för varianter i sommar? Sommarmazarin med rabarber och jordgubbar, sommarbakelse med smultron och rabarber, Macarons med smultron, Budapest med jordgubbar och en sommartårta med jordgubbar.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Inget slår Wienercaféets uteservering med ett glas bubbel och en härlig bakelse. Även Güntherska i Uppsala med sin charmiga innergård.

Trevlig sommar:)

12519415_999063610176379_1731461655_n

✲✲✲✲✲

imageedit_9_6048419050

Josephine Eriksson
Konditorchef
Wienercaféet
Adress:
Biblioteksgatan 6, Stockholm
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Josephine Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.