Idag kickar Bak-& Chokladfestivalen igång

Idag drar Bak-& Chokladfestivalen igång på Stockholmsmässan. I fyra dagar kommer det att pratas och ätas choklad, praliner, bakverk och glass. Festivalens upphovsman är den välkände konditorn Magnus Johansson som blev inspirerad av en chokladfestival i Paris och överförde idén till Sverige. Tillsammans med konditorkollegan Tony Olsson startade de Chokladfestivalen 2002 på Nordiska museet och det blev en given succé med stor publikströmning. 2013 inledde de ett samarbete med Stockholmsmässan och året därpå ändrades namnet till Bak- & Chokladfestivalen i samband med att mässan utvecklades med ett baksegment.

foto-robert-kwok-robbans-basta-bloggSmå söta sockerfigurer som jag fotade förra året.

Programmet är späckat med aktiviteter såsom Årets konditor, baktorget, kladdkakerace, chokladprovning, pralinskola, blogg- och konditorduellen och massor av föreläsningar. I och med att det är en mässa så finns det ett stort antal utställare på plats som kommer från hela landet för att sälja sina gosaker. Det är en riktigt bra och trevlig mässa som jag varmt rekommenderar och ett tips är att om möjligt besöka mässan på torsdag/fredag för i vanlig ordning brukar det vara hysteriskt mycket folk på lördag/söndag.

Här är en kort filmsnutt som min gode vän Anders Vikhult och jag spelade in förra året.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.