Inköp på Dessert & Choklad Stockholm

Idag åkte Annie och jag förbi Dessert & Choklad Stockholm på Lilla Essingen för att köpa med oss lite fika. Detta ställe har blivit något av en favorit för oss då bakverken verkligen håller toppklass. Conrad Tyrsén och Ted Johansson fick i år äran att skapa desserten på Nobelmiddagen och det jag såg på tv var en fantastisk kreation beståendes av ett dynamitrör i choklad sprängfyllt med nougatcréme, salt karamellsås, brownie och hela rostade hasselnötter. Detta serverades tillsammans med en havtornssorbet, havtornssås och kuber i nougat samt ett chokladknyte fyllt med nougatcréme och hackade karamelliserade hasselnötter. På dessertfatet hade de för hand sprayat Alfred Nobels profil i choklad, hur coolt som helst:-)

8e7d848725c1b0e6_800x800aredited

IMG_3927edited

Butiken är ganska liten men väldigt fräsch och det är en fröjd för ögat att titta på alla bakverk, bröd och praliner som ligger snyggt utplacerade runt om i butiken. De skall nu bygga ut lokalen då bla själva arbetsytan är alldeles för trång. Jag skall tillägga att detta inte är ett café utan hit åker man för att köpa med sig sina varor.

Jag rekommenderar varmt att åka hit för de håller hög klass.

IMG_3918edited IMG_3921edited IMG_3923edited IMG_3924edited IMG_3925edited IMG_3926edited

Dagens inköp:-)

IMG_3932edited

Dessert & Choklad Stockholm
Adress: Patentgatan 7
Telefon: 08-656 20 20
Hemsida: www.dessertochchokladstockholm.com/
Öppettider
: Tisdag-fredag 09.00–18.00, Lördag-söndag 09.00–16.00
Miljö/omgivning: stadsmiljö
Utbud: bakverk, bröd, praliner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.