Instagramkonto: Thomas Haas

Thomas Haas är konditorn som 1995 flyttade från Europa till Vancouver för att jobba på Four Seasons Hotel. 1998 gick flyttlasset till New York där han jobbade som konditorchef hos Daniel Boulud på Park Avenue. Karriären tog fart och Thomas blev korad som en av de tio bästa konditorerna i USA av Dessert Professional Magazine. Han har vunnit Valrhona National (Nordamerika) Pastry Team Championships två gånger (2002 och 2005) samt erhållit en hel drös andra utmärkelser. Thomas har även gjort flera framträdanden hos Martha Stewart Living och andra tv-program.

Men den vackra naturen kring Vancouver lockade och år 2000 återvände han till staden på Kanadas västkust som han håller kär. Thomas tog olika uppdrag på konsultbasis samtidigt som han slipade på planerna på en egen rörelse. 2004 öppnade Thomas och Lisa (hans fru som också är konditor) upp Thomas Haas Chocolates & Patisserie. Idag har de två stycken butiker i Vancouver-området som levererar fantastiska kreationer. Här finns ingen massproduktion eller löpande band, bara skickligt hantverk från vassa konditorer. Att Thomas är duktig råder det inga som helst tvivel om, spana in hans Instagramkonto och döm själv.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.