Kaffe från J.Merthos

Jag blir alltid glad när det kommer bud och denna gång bestod paketets innehåll av det svarta guldet, kaffe. Det är 22-åriga Pontus Merthos som startat upp företaget J.Merthos med syfte att enbart sälja mörkrostade kaffebönor. Nu i uppstarten kommer Pontus enbart att sälja till privatpersoner via hemsidan. Där kan du teckna en prenumeration och sedan får du kaffet hemskickat varje månad. För att finna bra bönor tog han kontakt med CoffeeRoots i Belgien som samarbetar med olika kaffeodlare runt om i världen. Genom dem beställde Pontus hem olika kaffebönor som han sedan testade tillsammans med goda vänner. Nu i början finns enbart en sorts kaffeböna, Chiapas från Mexico. Arabica Bönor – Höjd = 1450-1700 meter över havet – Skördeperiod = November-Januari. Smak = utsökt kopp med citrusliknande surhet. Med en touch av rosor och honung. Jag tycker det är ett bra kaffe med lite riv i, vilket jag uppskattar. Efter att jag malt bönorna i min kvarn så var jag givetvis tvungen att ta ett foto av dessa skönheter.

IMG_1872edited

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.