Kaffeprylar

Att släppa in mig i en affär fullproppad med köksutrustning är som att ta med sig ett barn till godisaffären. I helgen var min fru Annie och jag på Lagamati vid Odenplan, en affär fullproppad med ”jag-vill-ha-prylar” från golv till tak. Jag är en sådan där person som kan köpa det mesta bara det är praktiskt och snyggt men för Annie är det viktigt att det finns en ”röd-tråd” där exempelvis köksmaskin, vattenkokare, brödrost och kaffemaskin går i samma färgskala. Det är klokt att ha med henne vid större inköp för hade jag varit ensam och shoppat loss hade nog vår köksutrustning haft regnbågens alla färger.

När det kommer till kaffeprylar finns det idag hur mycket som helst att välja mellan och antalet kaffemaskiner, kaffekvarnar, kaffetillbehör och olika sorters kaffebönor växer lavinartat. Antalet bryggmetoder är många och sträcker sig från chemex, aeropress, sifon, filter, espresso, vakumbryggning, franskpress och V60.

En bra guide att läsa innan du ger dig ut för att inhandla ny kaffeutrustning är Jen Revievs ”How to Choose a Coffee Maker, According to Science – 10 Factors to Consider” som skribenten Jess Miller skrivit.

Dagens bild hämtar jag från kaffenörden Ryan Pang vars Instagramkonto är fullproppad med härliga kaffebilder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.