Kanelbullens dag

Det har väl knappast undgått någon att det idag är kanelbullens dag och det har vi ”firat” ända sedan 1999 då Hembakningsrådet firade 40 år. De passande då på att lyfta fram denna dag som ett årligt, återkommande inslag för att hylla hembakartraditionen. Personligen älskar jag bullar och för mig behövs ingen speciell dag då jag ”firar” bullens dag året om:-)

084edited

082edited

I stort sett alla vill vara med och kränga bullar idag och givetvis är det både högt och lågt gällandes kvalitè.

När jag gick av T-banan vid Östermalmstorg stod det en ung tjej och likt en cheerleader så tjoade och tjimmade hon olika ramsor om kanelbullens dag, detta vid 7-Eleven. Kul och annorlunda inslag som garanterat gav uppmärksamhet, frågan är dock hur länge hennes batteri räcker:-)

Min gode vän Per-Olof Henriksson som är bagarmästare på Gateau berättade idag att de knådar och levererar hela 18 000 kanelbullar, fördelat på 19 butiker, inte illa:-)

Personligen kommer jag att äta minst tre bullar idag och på väg till arbetet vid 09.00 idag passerade jag Wienercafèet (som var helt fullsatt), Fabrique på Nybrogatan samt Riddarbageriet. Jag köpte två kanelbullar samt två kardemummabullar till för- och eftermiddagsfikat:-)

085edited

Det finns en uppsjö bagerier, konditorier, kaffebarer, cafèer som erbjuder underbara bullar och jag har valt att lista några som jag tycker håller mycket hög klass, utan rangordning.

* Gamla Enskede Bageri
* Riddarbageriet
* NK
* Valhallabageriet
* Dessert & Choklad Stockholm
* Johan & Nyström (bullar från Dessert & Choklad Stockholm)
* Annas Hembageri
* Gateau
* Koppi pop-up coffee shop (bullar från Dessert & Choklad Stockholm)
* Petite France
* Petrus Bageri
* Printz Bageri
* Taverna Brillo
* Wienercafèet

Sebestien Boudet skriver i sin blogg att det idag är årets bästa/sämsta dag för att äta en kanelbulle så nu skall han leverera ett underbart bakverk på Broms och jag är helt övertygad om att den kommer att bli fantastiskt god.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.