I hängmattan med: Karin Lorin, Boställets vedugnsbageri

Karin Lorin driver Boställets vedugnsbageri som ligger i närheten av Vreta Kloster, cirka två mil utanför Linköping. 2011 startade hon upp bageriet med tillhörande café på en liten gård på Östgötaslätten i ett rött hus med vita knutar. Bageriet är inhyst i ladugården där mjölkkorna bodde fram till 50-talet. Karin har gästbloggat hos mig och om du vill läsa hennes tidigare inlägg så kan du göra det här.

13721082_1804728316425261_1168933127_n

Vad skall du göra på semestern?
Vi var i Frankrike i Juan les pins under fotbolls EM. Vi hade hoppats på biljetter till en av Sveriges matcher men vi har ingen vidare tur. Men vi åt pain au chocolat, god mat, drack rosévin samt badade och solade. Det är så vänligt och trevligt runt om i Nice. Det var förfärligt att läsa om terrordådet efter en fin vistelse. Sedan hoppas jag att det ska bli väder för dagsutflykter häromkring men jag jobbar en hel del resten av sommaren.

Är du en aktiv person under semestern eller ligger du mest och slappar?
Om vi kommer hemifrån kan jag läsa bok och slappa. Här hemma blir det gärna trädgårdsarbete eller annat pyssel varvat med någon timmes vila med sommarpratare eller en bra bok. Är det badväder gör vi gärna en utflykt till Vättern men det kräver riktig sommar eftersom sjön är så sval.

Vilka böcker och tidningar planerar du att läsa?
Jag har läst Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. Den har ju ”hypats” litet under våren och jag blev nyfiken. Jag fastnade i den mot slutet och ser fram emot fortsättningen. I övrigt läser jag litet av varje, ofta i pocketformat.

Vilken musik kommer att spelas om och om igen under semestern?
Jag har ofta radion på och lyssnar på det som spelas där. Jag har inga riktiga favoriter som jag spelar om och om.

Favoritbakverk under sommarhalvåret?
En nybakad vaniljbulle penslad med smör och doppad i strösocker eller småkakor som jag kan proppa i mig.

Vad dricker du helst till ditt bakverk?
Jag dricker gärna kaffe med mjölk. Rwandakaffe från Rosteriet Vadstena till exempel.

Vad är det mest annorlunda bakverk/dessert/bröd du någonsin ätit?
Kanske någon knödel som serverades på de första resorna jag gjorde till Österrikiska alperna eller de karelska pirogerna i Finland som inte var någon riktigt favorit.

Vilket bakverk/dessert/bröd får för lite uppmärksamhet enligt dig?
Kanske de typiskt svenska över lag. Det bakas brownies och macaronger och våra svenska kakor glöms gärna bort. Vi kanske ska baka en god rulltårta någon dag:)

Många fik tar fram olika varianter av sommarbakelser, vad har ni för variant i sommar?
Vi bakar inte jättemånga bakelser hos oss men vi kanske gör några prinsessbakelser. Budapestbakelser med blåbär och hallon liksom mini-pavlova med blåbär och hallon kommer att finnas nu i veckan. Bärpajer är också gott när det är säsong.

Har du några tips på mysiga favoritfik?
Mormors stenugnsbageri och kaffestuga på Öland och Lyckans på Hunnebostrand är två pärlor.

Trevlig sommar:)

imageedit_2_7003055114

✲✲✲✲✲

p_kontaktaoss_karinmedbullar

Karin Lorin
Ägare
Boställets vedugnsbageri
Adress:
Maspelösa Boställe, Vreta kloster (20 km från Linköping central).
E-post: Här
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Tidigare publicerade gästinlägg ”I hängmattan med”
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Heléne Johansson, Brunkebergs bageri, Brioche, Bread and Table
Ronny Latva, RC Chocolat
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Anicka Larsson, Handgjort Stockholm
Monika Ahlberg, Thielska Galleriet café
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Wallmark, Lundbergs Konditori
My Feldt, Feldts Bröd & Konfekt
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri
Sara Aasum Hultberg, Hillenberg
Mia Öhrn
Mattias Ljungberg, Tössebageriet
Jesper Långström, Vete-Katten
Ellinor Isaksson, Chokladfabriken

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.