Robbans bästa besöker: Koloni Strömparterren

Helgeandsholmen är den lilla ön mellan Kungliga Operan och det Kungliga slottet. Ett tillhåll som få ens tänkt på utöver den lilla roddbåten med stort fisknät brukar synas här. I juni i år öppnade Koloni sitt andra café på Strömparterren. Annie och jag tågade dit, nyfikna om Koloni är lika fantastisk i city som i Saltsjö-Duvnäs (som jag tidigare skrivit om).

IMG_0496

Det finns säkerligen enorma restrektioner om hur man får bygga där och givetvis hur stort. Kolonis paviljong är väldigt liten och påminner om en större kiosk, dock av modernare snitt. Under hösten kommer de att bygga ett glastak. Platsen är utan tvekan ett A-läge och en fantastisk turistfälla. En så länge verkar få hitta hit men det är säkerligen bara en tidsfråga innan det alltid är fullsatt här.

IMG_0502

Gällandes utbud så är den väldigt begränsad. Annie och jag som är vana vid Kolonis stora utbud i Saltsjö-Duvnäs blev ganska besvikna. Det var väldigt snålt med bakverk och valmöjligheter i stort. Jag valde en kanelbulle och Annie valde en kladdkaka. Till det blev det två vanliga koppar kaffe. Jag har ”allergi” mot kaffe i pappmuggar, vilket man får
här men jag inser samtidigt att de har begränsade utrymmen så det är bara att gilla läget.

IMG_0497

Om jag skall summera Koloni Strömparterren så blir det ett slött, jaha, roligare än så här blev det inte!

IMG_0499

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, enklare maträtter
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden

Koloni Strömparterren
Adress: Strömparterren 5, Helgeandsholmen
Telefon: 08-644 42 42
Hemsida: här
Facebook: här
Instagram:
Twitter:

Öppettider:
Måndag-fredag 11.00–21.00
Lördag-söndag 11.00–21.00
(se hemsida för aktuell säsong)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.