Kreativ pepparkakskonst

Andrè Högbom är en tecknare och illustratör som tidigare gått på serietecknarhögskolan i Hofors där han pluggade manus, dramaturgi, lexivision och bildspråk och flera av hans verk finner du på hemsidan.

Sedan många år tillbaka har han även ägnat sig åt att skapa humoristiska, knasiga, häftiga och stilfulla pepparkaksmotiv tillsammans med brorsan Sverker.

Jag har stor respekt för personer som är entusiastiska och nördiga utan att för den skull tappa verklighetsuppfattningen. Att de år efter år mäktar med att skapa nya coola pepparkaksmotiv är riktigt häftigt och det lär vara ungefär 30 byggen totalt som de knåpat ihop.

I år har Andrè och Sverker bakat en pepparkaksplanet med 50 stycken småhus på. Så här skriver de “Vi tänkte på riktigt att 50 hus blir en baggis att baka, vilket det på sätt och vis också var! Det är bara det att allt ska göras 50 gånger också”.

Det är 33 olika moment per hus innan varje del är tillverkad, putsad och sammanfogad till ett litet (20 mm långt) hus med trevlig belysning i. Multiplicerar man det med femtio visar det sig att det inte är mindre än 1650 moment som ska göras. Globen var betydligt krångligare att få till och allt går att beskådas i klippet nedan.

Pepparkakshus som tavla. Spana in klippet nedan.

Nedan ser du ett par motiv och därefter ytterligare videoklipp.

Spana in klippet – en bana, ett kretslopp för chokladkulor och hur de tillverkade allt.

Det här klipper visar ett annat coolt projekt med tillverkning av ett UFO.

Pepparkakshusbygge

Pepparkaksbåt

Pepparkaksträd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.