Idag besökte Annie och jag Kringelgården i Saltsjöbaden. Bageriet har funnits på samma adress sedan 1902 och ligger inklämt mellan vanliga bostadshus i en charmig ljusgul sekelskiftsvilla.
Kringelgåden levererar bröd två gånger dagligen till ett stort antal hotell och restauranger i Stockholm bland annat till Grand Hôtel. Clarion, Berns, Nobis, Diplomat, Skeppsholmen, B.A.R, Restaurang J, La Vecchia Signora, E.A.T, Nosh & Chow, Sardin.
Kringelgården bakar allt bröd från grunden med traditionella hantverksmetoder som har gått i arv från generation till generation. De har bland annat ett väldigt gott levainbröd som vi brukar köpa med oss hem.
Vi beställde en varm rågsurdegsmacka (ost, tomatröra, parmaskinka, parmesan, rucola, pinjenötter), bulle, hallonmuffins, cappuccino och te. Smörgåsen var i vanlig ordning god. År 2006 vann Kringelgåden Mack-SM med denna smörgås. Det är väldigt avkopplande att sitta och fika på uteserveringen och när vi varit här så har det sällan varit mycket folk.
Miljö/omgivning: Bostadsområde
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, smörgåsar
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden
Kringelgården
Adress: Sturevägen 15
Telefon: 08-717 71 89
Hemsida: —
Facebook: här
Instagram: kringelgarden
Twitter: —
Öppettider:
Måndag-fredag 07.00–18.00
Lördag-söndag 08.00–17.00