Lilla Bagis – Hantverksbageri i Bagarmossen

Jag har länge tjatat om att det behövs fler bagerier runt om i Stockholms förorter och ett litet bageri som funnits i ett par år är Lilla Bagis i Bagarmossen. Jag gick själv i skolan i närliggande Kärrtorp och känner till området väl men har aldrig besökt Lilla Bagis tidigare.

Kaféet/bageriet har funnits ända sedan 2011 men sedan årsskiftet är det Jaques Forest och hans fru Carin Blomberg Forest som driver stället. Jaques stötte jag på förra året då han var bagare på Rosendals trädgård och jag upplevde honom som glad och sprallig med mycket driv.

På Lilla Bagis är det ekologiskt och miljötänk som står i fokus – Rå framför bearbetad, kulturspannmål framför moderna sorter och lokalt producerat framför långväga och importerat. Mjöl inhandlas från Kullens kvarn samt Warbro kvarn.

Bageriet är pyttelitet och ligger på nedersta våningen i ett flerbostadshus i närheten av t-banan. Utöver Jaques så finns ytterligare två bagare som jobbar i skift.

Utbudet består av flera olika sorters surdegsbröd, bullar och kakor och vill man fika på plats finns ett par sittplatser inomhus.

Längs tunnelbanelinje 17 ligger fler bagerier samt ett konditori som är väl värda att besöka. Bonne Femme bageri finner du i Hammarbyhöjden, Santa Fé konditori och MA Baker i Kärrtorp. I Gullmarsplan ligger det lilla hantverksbageriet Spiga Madre.

Lilla Bagis
Adress: Svartågatan 4a
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Öppettider: Månd-tisd 07.00-14.00. Onsd-fred 07.00-17.00 med hämtning av bröd till kl 19 och lörd-sönd 08.00-16.00

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.