Idag blev det ett besök på Marsipangården i Trosa. I en vacker sekelskiftsvilla ligger Kutterkonfekts café och butik med egen tillverkning av choklad och marsipan. Inredningen är fantastisk vacker och genomtänkt, väggarna har en medaljongmönstrad tapet med limfärgstryck. Alla snickerier är målade med linoljefärg. Svag fransk musik hörs i bakgrunden och en härlig doft av choklad sprider sig.
Jag blir glad av att vara här, pralinerna ligger inte i fula platsaskar som i vanliga butiker utan här har man skapat en miljö för varje marsipan och chokladpralin. Produktionen sker i villans övervåning. De råvaror de använder är i huvudsak mandel, socker, choklad, grädde och likörer. Vardagar mellan 10.00–16.00 så kan man titta på när de utför sitt hantverk.
Gällandes fika så beställde Annie och jag pecannötpaj, islatte och en smoothie. Vi satte oss i trädgården och njöt av atmosfären. De har ”franska söndagar” där man kan avnjuta quiche lorraine, chèvresallad, fransk cider, baguette, valfritt kaffe och crème brûlée med färska bär. Har för mig att det kostar 145kr per person.
Marsipangården har en filial i Stockholm kring jul och påsk varje år, Marsipanbåten som ligger förtöjd vid Standvägskajen. Se hemsidan för aktuella datum.
Om ni besöker Trosa så rekommenderar jag ett besök på Marsipangården.
Miljö/omgivning: Trädgård
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, marsipan, chokladpraliner, smoothies
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden
Marsipangården
Adress: Östra långgatan 27, Trosa
Telefon: 0156-139 08
Hemsida: här
Facebook: här
Instagram: —
Twitter: —
Öppettider:
Måndag-fredag 10.00–18.00
Lördag 10.00–18.00
Söndag 11.00–17.00
(sommarsäsong 10.00-19.00)