Matbloggspriset 2018 – nominerade bloggar

Tänk att det snart gått tre år sedan jag vann Matbloggprisets Hedersutmärkelse – tiden rinner verkligen iväg! Jag startade Robbans bästa i juli 2013 med målsättningen att tipsa om härliga fik som min fru Annie och jag besökte. I början var det kortare texter med många upprepningar och taffliga bilder – helt enkelt en nybörjares läroperiod.

Numera är mina texter och bilder en aning bättre men helt nöjd blir jag nog aldrig då jag är perfektionist. Matbloggpriset har givetvis betydelse med tanke på den uppmärksamhet som priset skapar.

Vissa bloggare är dock redan stora och etablerade och där har priset kanske inte lika stor inverkan men för de flesta bloggare så betyder priset en hel del då det ger bekräftelse, ökat självförtroende och nya kontakter.

För min egen del uppskattar jag gemenskapen mellan bloggare – att kunna prata om bakning, matlagning, recept, fotografering, redigering, publiceringsverktyg och färg och form. Jag håller mig uteslutande till bloggen och Instagram men allt fler söker sig även till YouTube och poddar. Jag gillar bloggen som plattform då det är jag som är innehållsproducent och jag är heller inte beroende av någon extern aktör som styr och ställer med format och teknik och om vad man får göra och inte göra.

Oavsett plattform så är det viktigaste att ha kul och och inte känna stress för bloggandet tar lite tid i anspråk. Haka heller inte upp dig på antalet följare utan ta väl hand om dem du har.

2015 när jag mottog Matbloggsprisets Hedersutmärkelse

Nu är det snart dags igen för Matbloggspriset och juryn har nominerat ett stort antal högintressanta bloggar i ett flertal olika kategorier. Matbloggpriset är nordens äldsta bloggpris och delar ut priser till de mest intressanta mat/bak-och dryckesbloggarna. Prisutdelningen sker den 9 november klockan 16.30-17.00 Platsen är Stockholm Food and Wine på Stockholmsmässan.

Folkets val är den enda kategori där de nominerade och vinnaren inte utses av en jury utan, som namnet antyder, folket. Närmare 1500 nomineringar kom in och över 100 bloggar nominerades. Av dem har gick 10 vidare till omröstningen som avslutades den 19 oktober. Sammanlagt fick finalisterna närmare 3000 röster.

Folkets val
3 kockar 7 kids
Brinken bakar
Cake by Mary
Foodgeekzsisters
Fredagskakan
Klings Kitchen
LCHF med Camilla
Matro
My Kitchen Stories – Vinnare av Folkets val 2018
Systrarna Eisenman

Stora Matbloggspriset
Cashew-Kitchen
Kitchen of Anna
Ta till vara
The Nordic Kitchen
Tuvessonskan

Matbloggsprisets Hedersutmärkelse
Green Kitchen Stories
Linda Lomelino
Linnéas Skafferi

Bästa Dryckesblogg
Advokat Axelssons vinblogg
Café Rotsunda
Portersteken

Bästa bak- och dessertblogg
Amélie Almén
Baka sockerfritt
Brinken Bakar
Cake by Mary
Homemade Stockhom

Bästa Foto
Blomster & Bakverk
Fröken Kräsen
Kitchen of Anna
Systrarna Eisenmann
Ta Till Vara

Bästa rörliga blogg
Jävligt Gott
Kitchen King Benji
Lättlagat med Jessica Frej

När Matbloggspriset grundades 2005 så var det i bloggens begynnelse och med åren har det tillkommit fler plattformar att nå ut med sina budskap som kreativ matinspiratör, vilket Matbloggspriset tagit fasta på. Vad är då en digital matinspiratör?

Det är när man engagerar matintresserade via sociala medier och där själva plattformen spelar mindre roll. Uttrycket kan ske via text, bild, ljud och video. Gemensamt är passionen för mat, bak och dryck.

Stort lycka till alla nominerade och må bästa blogg vinna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.