Mikaela Nylbäck vann Pralinslaget

I söndags avgjordes Pralinslaget från Burgårdens konferenscenter i Göteborg. Många bidrag skickades in men endast fem finalister fick äran att göra upp om segern i tävlingen som dessutom sändes live.

Tävlingsbidraget är 20 likadana gjutna praliner med minst två olika fyllningar i varje pralin. Bedömning görs efter smak, konsistens, utseende, hur utseende matchar innehåll/smak samt pralinens helhet, skal och lockning, tunnhet, krisp, temperering och slutligen helhetsbild.

Finalisterna Pralinslaget 2020
Sally Zhang – Passion for yuzu
Ewa Karlström – Starstruckted
Elin Jansson – Höstsol
Kristine Wallin – Päronpralin
Mikaela Nylbäck – Citroncheesecake

Vinnare av Pralinslaget blev Mikaela Nylbäck. Stort grattis.
Mikaelas bidrag var en citroncheesecake beståendes av citrongelé, färskost-ganache med vanilj och en spritsad digestive-botten med havssalt, karamellchoklad med lite brynt smör i.

Juryns motivering:
”Klassisk form med elegant glans, tydliga smaker och texturer. Fin cheesecakesmak”.

Resultat 
1. Mikaela Nylbäck – Citroncheesecake
2. Kristine Wallin – Päronpralin
3. Sally Zhang – Passion for yuzu

Nedan finner du foton från de fem finalisternas praliner och mycket mer om tävlingen kan du läsa i Journal Chocolat framöver. Om du vill se finalen i efterhand så kan du göra det här.

1. Mikaela NylbäckCitroncheesecake
2. Kristine Wallin – Päronpralin
3. Sally Zhang – Passion for yuzu
4. Elin Jansson – Höstsol
5. Ewa Karlström – Starstruckted

I år kunde man även rösta fram Sveriges snyggaste pralin och vinnaren är Martin Fabian från Lerum som med sin havtornsdröm kammade hem flest röster. Martin jobbar som kock på Elite Plaza i Göteborg. Pralinen innehåller havtorn och hallon i ett mörkt skal. Martin ville att pralinen skulle spegla ett innehåll av just havtorn och hallon genom färgsättningen gul, orange och röd.

Spana in fler praliner som deltog i tävlingen här.

Samtliga foton är tagna av Journal Chocolat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.