Nu rullar jag ihop hängmattan – tack till alla medverkande

Då har det blivit dags för mig att rulla ihop hängmattan för den här sommaren och i år har jag haft äran att ha med hela 32 stycken härliga personligheter från 30 olika bagerier och konditorier runt om i landet. Syftet med ”I hängmatan med” är att lyfta fram några av de personer som dagligen förser oss konsumenter med bröd och bakverk av allra högsta klass. Det som jag tycker är trevligt är att du som läsare verkar uppskatta inslagen för antalet som följer dessa inlägg är stor och har ökat i antal sedan i fjol.

De som medverkat är väl värda att lyftas fram och deras passion, professionalism, nyfikenhet och entreprenörskap engagerar och inspirerar många inom branschen men även oss konsumenter. Flera av de som medverkat har på frågan ”vad inspirerar dig i livet” svarat; personer som brinner för sin sak.

I lördags besökte min fru Annie och jag Gelato Scarfó i Ålsten och i sedvanlig ordning ringlade sig kön lång. Angelo Scarfó kom fram och började prata med oss på italienska och berättade att han dagen innan jobbat till kl 02.00 och sedan klivit upp kl 05.00. Angelo och Hanna Larsson som driver gelaterian har jobbat i över 70 dagar i sträck! De har öppet varje dag och producerar allt själva. De inhandlar frukt, de pressar citrus, de rensar frukt och bär, de kokar sockerlag, kola, sylt och krämer, de karamelliserar nötter och tillverkar sedan gelaton. De förbereder beställningar och sköter övriga kontorssysslor som en egenföretagare behöver göra. Här snackar vi passion och kärlek till yrket och så ser det ut även för många bagare och konditorer runt om i landet.

Se nu till att stödja de småskaliga mathantverkare som varje dag erbjuder oss schyssta varor och gör det nu.

Publicerade gästinlägg sommaren 2017
Tina Fernlund och Marqus Östin, Järna bageri
Josephine Eriksson, Wienercaféet
Karl Söderlund, Bagaren & Bonden
Gustav Fagerman, Artisan Bread
Stefan Berg, Lillebrors bageri
Damien Foschiatti, Fosch Artisan Pâtisserie
Robin Delselius, Robin Delselius Bageri
Jarl Tungelstedt, Enskedeparkens bageri
Johanna Ljungsberg, Conditori Nordpolen
Daniel Frehde, Jeremiabageriet
Liv Sandberg, Liv Sandberg Cake Art
Håkan Johansson, Bageri Brillo
Didrik Persson och Martin Westin, Bageri Leve
Daniel Roos, K-märkt patisserie & bageri
Per Klein, Lundbergs konditori
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och konditori
Carolina Viding, Park konditori
Anna Björlin Arvids, Lidingö Bröd & Pâtisserie
Veronica Mokrosinski, Valhallabageriet
Hanna Assarsdotter, Chocolatte
Magnus Johansson, Magnus Johansson Bageri & Konditori
Petrus Jakobsson, Bageri Petrus
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake
Karl Mattsson, Vallentuna stenugnsbageri
Maria Printz, Printz bageri
Daniel Lindeberg, Daniel Lindeberg Bageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat- & Chokladstudion
Sara Wennerström, Solhaga stenugnsbageri och Borgmästargården
Ronny Latva, RC Chocolat
Oscar Målevik, Haga Tårtcompani & Bageri

2017 års samtliga inlägg kan du läsa här
2016 års samtliga inlägg kan du läsa här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.