Robbans bästa besöker: Cafè Pascal

Idag har det varit ganska behagligt väder i Stockholm, varmt med växlande molnighet och då passade Annie och jag på att bege oss till Vasastan för att besöka Cafè Pascal som öppnade upp sina portar i början av mars i år.

dddd 010edited

dddd 018edited

Pascal drivs av tre syskon med bakgrund från Linköping och de har även arbetar på flera välkända caféer i Stockholm tidigare bland annat Kaffeverket. Namnet har de fått från Paris första kaffehus som öppnades år 1672 av en armenier som hette Pascal.

Lokalen är rustik med väggar i tegel och betong med mörkt trägolv, detta gör att atmosfären känns varm och välkomnande. Ytorna är generösa vilket gör det gästvänligt för exempelvis barnfamiljer.

dddd 003edited dddd 014edited

De flesta bakverk kommer från Dessert & Choklad Stockholm vilket borgar för mycket god kvalité. Dessert & Choklad Stockholm vann som bekant min omfattande semmeltest tidigare i år. Kaffebönorna är också av högsta kvalité och hämtas från Koppi, Love Coffee, Da Matteo och Johan & Nyström.

Här finns allt från smarriga nötkakor, tarteletter, croissanter,  rulltårta, kardemummabullar till välsvarvade smörgåsar och allt är snyggt upplagt.

dddd 004edited dddd 005edited dddd 006edited dddd 007edited dddd 009edited

Vi beställde en nötkaka, cola light och två cappuccini. Nötkakan var vår andra på två dagar, detta då vi beställde en likadan hos Johan & Nyström när vi var där på Nationaldagen. Prisnivån är normal för Stockholm, varken på den högsta nivån men ej heller den lägsta. Deras cappuccino var bra med vacker latte-art. De använder da Matteos espressoblandning och även från Love Coffee.

Det Annie och jag direkt kan säga är att Pascal kommer att gå en ljus framtid till mötes då lokal, service, utbud och stämning är perfekt. De kom även med i White Guides bok om bästa caféer 2014 där de fick höga 33 poäng, inte illa efter att bara ha funnits i ett par månader.

Hit måste du gå, du kommer inte att bli besviken.

dddd 013edited dddd 012edited

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, bröd, dagens soppa
White Guide Café 2015/16: Rankad plats 16 i Sverige. 35 poäng (av totalt 40), Mästarklass

Pascal
Adress: Norrtullsgatan 4
Telefon: 08-31 61 10
Hemsida:
här
Facebook: här
Instagram: cafepascal
Twitter:

Öppettider:
Måndag-torsdag 07.00-20.00
Fredag 07.00-18.00
Lördag-söndag 09.00–18.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.