Pepparkakshus för stora och små

Idag besökte jag Arkitektur- och designcentrum (ArkDes) årliga pepparkaksutställning på Skeppsholmen. Jag brukar besöka den varje år och det är fantastiskt att se alla kreativa, knasiga och vackra pepparkakshus på plats.

Temat för årets utställning är lyx och samtliga bagare har uppmanats att med hjälp av pepparkaksdeg skapa fantasifulla kreationer. 

Pepparkakshus från mitt besök 2016

Nu är det också en tävling där barn, hemmabagare, professionella bagare, formgivare och arkitekter kan vara med och bidra och prisutdelning sker nu på söndag k 13.00.

Utställningen är öppen ända fram till den 6 januari och är kostnadsfri så ta med hela familjen på utflykt till Skeppsholmen. Antalet pepparkaksbidrag brukar ligga på runt 145 stycken så det finns en hel del att vila ögonen på.

Åker du kommunalt tar du buss 65 som avgår mitt emot Åhlens city. Du kan även ta t-banan till Kungsträdgården och promenera till Skeppsholmen, vilket tar cirka 10-15 minuter.

Givetvis passade jag på att fota lite med mobilen så här finner du ett axplock av alla pepparkakshus jag fick med så håll till godo.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.