Pysseltips inför julen


Nu inför julen så ägnar vi oss extra mycket åt att pyssla och de senaste åren har det blivit allt populärare med pyssel, detta oavsett årstid. Vare sig man pysslar på med blommor, pärlor, broderi, målning, finsnickeri, scrapbooking eller kortmakeri så är den gemensamma nämnaren att det är otroligt avkopplande.

Det som tidigare kanske mest var populärt bland pensionärer är numera även populärt bland yngre. Varför det har blivit så hett bland unga beror delvis på att det finns en stor trend i allmänhet att skapa saker själv. Det finns hur många bra pysselsajter som helst att följa och i detta inlägg har jag valt att lyfta fram ett par av dem.

Helena Lyth driver en blogg fylld med pyssel, inredning, recept och annat smått och gott. Kika in på hennes blogg här.

Katarina Hörnberg  är skaparen av pysselmagasinet Diy Sweden, Pyssel- och Bakbloggen med en härlig blandning av Diy, pyssel, hantverk, återbruk, trädgård och recept.

Hos Hanna Wendelbo finner du massor av härliga pysseltips och hennes pepparkakshusaskar är fantastiskt vackra.

Pysselbolaget handlar allt om pyssel för barn och vuxna att göra tillsammans. Enkla projekt med tydliga beskrivningar varvas med inspiration och tips.

ICA Buffé har inför julen massor av pysseltips som exempelvis hur du gör en islykta, julkrans av papper, glittrig girlang av värmeljus eller måla personliga ljus. Du finner allt här.

Då tiden blir tråkig och lång.
Kan du med detta sätta igång.
Låt nu fantasin flöda.
Lägg ner lite tid och möda.
Det kanske blir till moster en gåva.
Då blir jag glad, det vill jag lova.

Pyssla väl😉

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.