Pysseltips

Nu inför julen så ägnar vi oss en hel del åt att pyssla men faktum är att de senaste åren blivit allt populärare med pyssel. Vare sig man håller på med blommor, pärlor, broderi, målning, finsnickeri, scrapbooking eller kortmakeri så är den gemensamma nämnaren att man kopplar av och kopplar ifrån.

Det som tidigare kanske mest var populärt bland pensionärer är numera även populärt bland de yngre. Varför det har blivit så hett bland unga beror delvis på att det finns en stor trend i allmänhet att skapa saker själv. Det finns hur många bra pysselsajter som helst att följa och i detta inlägg har jag valt att lyfta fram ett par stycken.

Foto och styling: Isabelle McAllister. Pepparkakor: Mia Öhrn

Underbara Mia Öhrn bloggar sedan oktober 2015 på pysselsajten 101 nya idéer tillsammans med ett par andra bloggare och här får du massor av härliga pysseltips. De har en pysselresa till vackra Cotswolds i England som går av stapeln i april som jag gärna skulle vilja åka på.


Foto: ICA Buffé

ICA Buffé har inför julen massor av pysseltips som exempelvis hur du gör en islykta, julkrans av papper, glittrig girlang av värmeljus eller måla personliga ljus. Du finner allt här.


Foto: Helena Lyth

Bloggnätverket The Creative Collective Sweden består av tio stycken kreativa bloggare (däribland matbloggaren Maria Strömberg Bååth/Made by Mary) och de finns även på Instagram. The Creative Collective består av:

Gina Vide – Willowday
Helena Lyth – Hemma med Helena
Helena Nord – Mormorsglamour
Helena Schaeder Söderberg – Craft and Creativity
Karin och Freja Schaefer – Pysselbolaget
Karolina Eriksson – Lina by the bay
Malin Lundgren – Pastill
Mina Neumüller Malhotra – Mini Piccolini
Maria Strömberg Bååth – Made by Mary
Sofia Brolin – Hildas

Hoppas du fått några bra tips och du, koppla av och pyssla väl😉

Då tiden blir tråkig och lång.
Kan du med detta sätta igång.
Låt nu fantasin flöda.
Lägg ner lite tid och möda.
Det kanske blir till moster en gåva.
Då blir jag glad, det vill jag lova.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.