Resultat: SCAE Sweden Coffee Fest 2017

Flera av Sveriges vassaste baristor har tävlat i Jönköping på SCAE Sweden Coffee Fest som är ett evenemang kring kvalitetskaffe i Sverige och den officiella SM-tävlingen inom kaffe. Här finner du resultatet från tävlingen. Well done till samtliga deltagare och ett stort grattis till vinnarna.

Swedish Barista Championship
På maximalt femton minuter skall det på scen serveras espresso, mjölkbaserad kaffedryck samt så kallad “signaturdrink” (alkoholfri drink med kaffe) till fyra smakdomare och under bevakning av två teknik domare.
Vinnare: Steven Moloney, da Matteo

Swedish Brewers Championship
Konsten att göra vackra mönster i kaffe med hjälp av ritpinnar eller bara genom sättet att hälla upp. Tävlingen görs i två moment, bakom och på scenen.
Vinnare: Albin Frid, da Matteo

Swedish Latte Art Championship
Konsten att göra vackra mönster i kaffe med hjälp av ritpinnar eller bara genom sättet att hälla upp. Tävlingen görs i två moment, bakom och på scenen.
Vinnare: Clara Drake Philgren, da Matteo

Swedish Cup Tasters Championship
På maximalt åtta minuter skall deltagarna smaka sig igenom åtta set om tre koppar med kaffe där en av de tre kopparna skiljer sig åt från de andra två.
Vinnare: Markus Verstergaard, da Matteo

Roasting
Vinnare: Henrik Arvidsson, Blekinge kafferosteri

SCAE Swedish Chapter är den svenska kapitlet av Speciality Coffee Association of Europe (SCAE). En icke vinstdrivande organisation med ett nätverk av kaffeälskare både inom och utanför branschen i mer än 90 länder. De nationella kapitlen erbjuder kaffeevent, utbildningar och tävlingar på lokal nivå. På SCAE Sweden Coffee Fest utses Sveriges bästa baristor och som sedan ska representera Sverige på världsmästerskapet World of Coffee 2017 i Budapest, Seoul och Guangzhou, Kina.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.