Robbans bästa besöker: Albert & Jack’s

Jag kommer väl ihåg när Albert & Jack’s öppnade upp sina portar på Engelbrektsgatan 2007. Konceptet kändes då innovativt och spännande och med ägarnas bakgrund som framgångsrika krögare så fanns det stora möjligheter med konceptet. Resultatet ser vi tydligt idag då Albert & Jack’s numera även finns på Skeppsbron, Drottninggatan och på Centralstationen.

x 029editededited

x 017editededited

I eftermiddags valde Annie och jag att stanna till i Gamla Stan för att prova på Albert & Jack’s på Skeppsbron. Lokalen är ljus och modernt inredd med generösa ytor och jag har noterat att även när det är mycket folk så blir det aldrig stimmigt och högljutt som det många gånger kan upplevas på caféer.

Albert & Jack’s skriver på hemsidan om att “Idén är att tillgodose den dagliga och snabbare marknaden med den mest högkvalitativa snabbmatskedjan Stockholm kan erbjuda”. Utbudet består av sallader, smörgåsar, maträtter och en del bakverk. De har ett digert frukostutbud där man kan skräddarsy sin egen meny.

x 021editededited x 020editededited x 024editededited x 025editededited

Allt bakas på ekologiskt svenskt mjöl och de försöker att hålla sig till svenska och ekologiska producenter så långt det är möjligt gällandes deras övriga sortiment.

Prisnivån är lite högre än genomsnittet men det är kanske inte så märkvärdigt med tanke på att det mesta är ekologiskt. Kaffe samt samtliga teer är Fair Trade och Direct Trade.

Vi beställde  en varsin cappuccino samt en varm croissant med ost som smakade bra. Negativt, jag har skrivit om det tidigare och jag skriver det ånyo, är man sittande gäst skall man inte få sitt kaffe i pappmuggar, det är så uselt anser jag.

x 030editededited x 023editededited x 026editededited

Nöjda och belåtna så begav vi oss ut i duggregnet och nästa gång vi besöker Albert & Jack’s blir det på deras lokal på Drottninggatan där vi tidigare aldrig varit.

x 031editededited x 034editededited x 036editededited

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utbud: Bakverk, bröd, maträtter, soppa
White Guide Café 2015/16: 27 poäng (av totalt 40), God Klass.

Albert & Jack’s 
Adress: Skeppsbron 24 (de finns även på Drottninggatan, Engelbrektsgatan, Centralstationen)
Telefon: 08-411 50 45
Hemsida:
här

Öppettider:
Måndag-fredag 07.00-16.00
Lördag- 09.30–16.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.