Robbans bästa besöker: Chocolate & Pastry

Senast jag besökte Chocolate & Pastry var förra vintern inför semmeltestet jag då genomförde. Nu var det åter dags att bege sig till bakgatorna bakom Hornstulls galleria för ett hälsa på i den lilla mysiga lokalen som drivs av Sören Resare.

OBS: Verksamheten är stängd sedan sommaren 2015.

IMG_8813edited

IMG_8790edited

Sörens karriär som konditor började i hemstaden Filipstad där han drev Finbageriet mellan 1994-2001. Efter ett par år som egen företagare bar det sedan av till Stockholm och Gunnarsons Specialkonditori på Götgatan där han var chefskonditor mellan 2009-2013. Utöver mästarprov har Sören även tagit kurser utomlands, bland annat på Valrhona som är en av världens största producenter av choklad och på École du Grand Chocolat som drivs av Valrhona, dit kockar och konditorer från hela världen valfärdar för att förkovra sig i chokladbaserade desserer och bakverk.

I mars 2013 slog Sören Resare upp porten till Chocolate & Pastry efter att ha tagit över lokalen från PO Choklad & Konditori (drevs av Per Olsson, numera Lundbergs konditori).
På måndagarna brukar Sören hålla utbildningar på Centrum Vux som är en ettårig lärlingsutbildning för de som vill arbeta inom bageri och konditori. Sören har även hunnit med att släppa en bok, Godaste gott, som är en handbok för amatörer och proffs. Boken kom ut på marknaden 2012 och Sören planerar redan för nästa utgåva.

Själva lokalen är liten och gemytlig med plats för 10 sittande personer (vid säsong, ca åtta platser utomhus). Längst ena väggen finner man foton över kakaoplantager som Sören tidigare besökt. Dessertdisken är placerad i lokalens mitt, vilket är ett smart drag då man nyttjar den lilla ytan på ett optimalt sätt.

Collage4edited

Under glasskivan finner man lokalens hjärta. Här ligger det vackra moussebakelser, praliner och minitårtor. Fokus ligger på choklad eller vad sägs om följande godsaker: Valrhonatårta – mjuk chokladbotten toppad med kraftig chokladkräm, garnerad med färska bär.
Macarontårta – macaronbotten toppad med hallonkompott och en mörk chokladmousse överdragen med mörk chokladganach, toppad med färska hallon.
Choklad trio – mjuk chokladbotten som toppas med bavaroise på mjölk, mörk och ljus choklad i en kombination som blandas med vetekrisp i söt mjölkchoklad.                             Hallon och blåbärsfantast – botten med vit choklad toppas med vaniljmarinerade hallon och blåbär, syrlig hallonmousse insvept i mjuk maräng.
Manjari chokladtårta – en kompakt och smakrik chokladbotten som är överdragen med chokladtryffel.

Collage5edited Collage6edited

Hit går man om man vill ha lugn och ro och personlig service och de gånger Annie och jag fikat här har vi alltid blivit trevligt bemötta. Kvalitén på hantverket är väldigt bra och det lilla mysiga kvarterskaféet har även belönats med en plats i White Guide Café.

Den 23 december 2012 besökte Sören tv4 där han gjorde en chokladtårta, en syrlig mandarindessert samt whiskeytryffel. Klippen är uppdelade i två delar.

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, praliner, macarones
White Guide Café 2015/16: 25 poäng (av totalt 40), God Klass
Robbans bästa tycker:
+ Allt bakas på plats
+ Bra kvalité på bakverk och praliner
+ Mycket bra service
 Lokalen ligger lite avsides

Chocolate & Pastry
Adress:
Heleneborgsgatan 19
Telefon: 08-410 71 440
Hemsida:
här
Facebook: här
Instagram:
Twitter:

Öppettider:
Tisdag-fredag 09.00-18.00
Lörd 09.00–16.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.