Robbans bästa besöker: Haga Tårtcompani & Bageri

Idag blev jag lurad av det soliga vädret och tyckte att det såg varmt och skönt ut. Drog på mig en t-shirt och gick ut och trodde jag hamnat i Nordpolen, det var så kallt i blåsten så det var bara att byta om till en långärmad tröja. Väl inne i stan så såg jag många som gick omkring i kortbyxor och frös. Dagens fika blev hos en favorit, nämligen Haga Tårtcompani & Bageri i Vasastan.

19 maj 035edited

19 maj 026edited

Oscar Målevik och Anna Cardelius är grundare och ägare av Haga Tårtcompani & Bageri som slog upp sina portar i januari i år. Oscar är erfaren och vann bland annat SM för unga bagare när han var 19 år och han är även medförfattare till den glutenfria brödboken Friendly Bread. Anna har en bakgrund inom livsmedelshantering, nutrion och marknadsföring och hon driver även sajten glutenfrikost.se.

Trots den korta tid som de funnits så har de redan rönt stor uppmärksamhet med att bland annat erhålla utmärkelsen “Vasastans godaste semla” av tidningen Vi i Vasastan, medverkat i TV4 samt att de rankas som nummer 52 bland Sveriges bästa caféer i senaste utgåvan av White Guide Café (där för övrigt Oscar pryder omslaget). Jag skall väl även tillägga att de var nära att komma högst upp på Robbans bästa semmeltest 2014.

För att komma till fiket så går man ned en trappa och lokalen är ljus med öppen planlösning och med en väldig stilren inredning. När jag var på White Guide Cafés gala den 3 juni – då man korade Sveriges bästa café –  så berättade moderatorn Mia Öhrn om olika trender inom branschen och ett av dem var att många aktörer börjar se över helheten med varumärket och att det skall finnas en röd tråd från logotypen till vad de anställda har på sig, hur lokalen stylas, hur kunden skall bemötas till vilket engagemang man har gällandes KRAV-märka och ekologiska produkter. Allt detta verkar Haga Tårtcompani & Bageri ha anammat då det mesta är väl genomtänkt.

19 maj 027edited 19 maj 029edited 19 maj 028edited

De har ett bra utbud av bröd, tårtor och bakverk med vackra utseenden och moderna smaker. Deras tårtor är fantastiska och jag tycker att det är trevligt att de även satsar på att försöka göra den klassiska smörgåstårtan på modet igen.

De arbetar bara med naturliga råvaror som exempelvis grädde, smör och mjöl från svenska mejerier och bönder samt med ekologiska råvaror så långt som det är möjligt.

19 maj 030edited 19 maj 031edited 19 maj 037edited 19 maj 032edited

Bemötandet och servicen är mycket bra och jag tycker även att prisnivån är rimlig, inga speciella överpriser men ej heller superbilligt. Enda gnället som Annie och jag hade var att vår cappuccino var på tok för fruktig, den gick knappt att dricka och smakade damparfym men allt handlar givetvis om tycke och smak.

Min gissning är att Haga Tårtcompani & Bageri en vacker dag slåss om titeln Sveriges bästa café, det visar vilken klass och potential de besitter.

525420_438020272959027_1874879446_neditedDetta foto är från Haga Tårtcompani & Bageris hemsida

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Nej
Utbud: Bakverk, bröd, tårtor, smörgåstårtor
White Guide Café 2015/16: Rankad 58 i Sverige med 31 poäng (av totalt 40), Mycket god klass

Haga Tårtcompani & Bageri
Adress: Torsgatan 75
Telefon: 08-19 34 34
Hemsida:
här
Facebook: här
Instagram: hagabageri
Twitter: @hagabageri

Öppettider:
Måndag-fredag 07.00-18.00
Lördag- 08.30–16.00
Söndag- Stängt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.