Robbans bästa besöker: Mary’s Café & Butik

För ett år sedan upptäckte Annie och jag Marys Café och Butik några kilometer utanför Eskils­tuna. Mitt bland åkrar, ängar och skog och bland röda trähus ligger Åkerby och här finns i stort sett ingenting förutom Mary’s Café och Butik, jo förresten, Solby Gård ligger i närheten och dit rekommenderar jag ett besök.

IMG_5843edited

IMG_5839edited

Innan vi åkte till Marys hade jag hört att man i våras bytt ägare. Frida Groth och Peter Windahl som startade upp Mary’s bodde tidigare i Filippinerna där de drev en bar tillsammans och när de var hemma i Sverige så passade de på att driva ett kafé. Fridas mamma bodde i närheten och hon och några grannar hjälpte till med servering och bakning och det var så det började. Men efter fem år så ville de två finna nya utmaningar och de valde att sälja Mary’s nu i våras. Nu var Annie och jag spända på om de nya ägarna gjort några förändringar samt om standaren var lika bra som tidigare.

IMG_5841edited IMG_5836edited IMG_5837edited IMG_5829edited IMG_5816edited

Här möts man direkt av den stora och lummiga trädgården med sittplatser under äppelträden samt i det inredda växthuset. På Mary’s finns en liten butik, ett galleri, ett bed and breakfast samt givetvis caféet och allt ligger under ett och samma tak.

De kör mycket med ekologiskt och närodlat och använder sig i möjligaste mån av råvaror från närliggande producenter exempelvis Printz bageri, Sundbyholms kött och fisk, Bakeriet samt Kjula hembakeri.

IMG_5813edited IMG_5814edited IMG_5815edited IMG_5827edited

Utbudet består av en del bakverk och kakor till mer matiga rätter såsom lantburgare, bönburgare, lax, skagen, stekt strömming, ceasarsallad och dagens soppa. De har fullständiga rättigheter. Prisnivån på marätterna ligger på mellan 90-155 kr.

IMG_5818editedIMG_5819editedIMG_5821edited IMG_5822edited IMG_5823edited IMG_5824edited IMG_5825edited IMG_5826edited

De nya ägarna verkar inte har förändrat speciellt mycket, utbudet är snarlikt det vi upplevde för ett år sedan och de har fortsatt med grillkvällar och konserter men på något sätt kände vi oss lite besvikna när vi lämnade Mary’s. Maten smakade inte alls lika bra (har de bytt kockar?) och deras skagen var rent utsagt pinsam. Det måsta ha varit burkräkor för de var knappast färska räkor och det dröp vatten om dem. Utan tvekan den sämsta skagen jag ätit på flera år.

Utbudet på bakverken var alldagliga och tråkiga och trots att det inte var allt för mycket folk så var servicen slö och lite nonchalant och det uppskattas inte av Annie och mig. Har det då blivit bättre eller sämre sedan ägarbytet? Svårt att säga efter bara ett besök men det vi upplevde var inte bra och det är ytterst tveksamt om vi kommer tillbaka nästa år.

IMG_5830edited IMG_5833edited

Miljö/omgivning: Natur/trädgård
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, smörgåsar, maträtter. Fullständiga rättigheter
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden

Mary’s Café & Butik
Adress: Åkerbyvägen 2, Eskilstuna (ca 1 mil utanför Eskilstuna)
Telefon: 016-350105
Hemsida: här
Facebook: här
Instagram: maryscafeochbutik
Twitter:

Öppettider:
Tisdag-söndag 11.00–17.00
Kvällsöppet onsdagar och fredagar.
(Se hemsida för aktuell säsong och månad)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.