Robbans bästa besöker: R.C. Chocolat

Visste du att det endast finns tre stycken femstjärniga hotell i Stockholm? Grand Hôtel, Nobis Hotel samt Sigtuna Stadshotell. Sigtuna stoltserar således med ett av Sveriges bästa hotell och de kan även stoltsera med ett av Sveriges bästa café, nämligen R.C. Chocolat.

IMG_5474edited

IMG_5482edited

Sigtuna är väldigt pittoreskt och vackert, själv älskar jag att strosa runt och kika på de gamla byggnaderna. Här finner du R.C. Chocolat som är ett fik som du inte får missa. RC Chocolat är ett franskinspirerat konditori och bageri med stark ekologisk och närproducerad profil. Allt görs för hand och här finner du chokladpraliner, chokladtryfflar, bakelser, tårtor, bröd och egentillverkad glass.

Caféet öppnade upp sina portar den 1 mars 2002 av Ronny Latva, som är diplomerad konditor med utbildning på Le Cordon Bleu, och Charlotta Söör, som har ett förflutet inom hotell och restaurangvärlden. Jag kan även tillägga att Ronny Latva och de andra medlemmarna i Svenska Konditorlandslaget tävlar i Coupe du Monde – VM i konditori – i januari 2015!

IMG_5493edited IMG_5468edited IMG_5466edited

Som namnet antyder på caféet så ligger tonvikten på bakverk med egentillverkad choklad där allt görs för hand. De använder ekologiskt och närproducerat mjöl i all bakning. Chokladen är gjord på kakaobönor från bergsbyn Piragua i Dominikanska Republiken och smaksatta med äkta sprit, 100% fruktpuréer och vaniljstång. Essenser, tillsatser, aromer och konserveringsmedel är helt bannlysta här och samtliga produkter är fria från palmoljor och margarin.

De goda spritpralinerna innehåller likör från Cointreau och rom från Jamaica, frukttryfflarna görs med hundraprocentiga fruktpuréer och vaniljtryfflarna innehåller äkta vanilj från Tahiti, bara en sån sak. Bröd och bullar som serveras på R.C. Chocolat i Sigtuna och på Arlanda kommer från Bagarboden (bageri och butik på Stora Gatan 50) som ägs av Ronny Latva och Charlotta Söör.

IMG_5458edited IMG_5461edited IMG_5462edited IMG_5460edited IMG_5464edited IMG_5457edited IMG_5465edited IMG_5470edited IMG_5471edited

Kaffet då? Prova gärna deras egna espressoblandning som är framtagen tillsammans med danska Estate Coffee. Annie och jag smakade även deras egentillverkade glass som var fantastiskt god.

R.C. Chocolat öppnade upp en filial på Arlanda i mars förra året. Konditoriet finns i Skybridge, den bro som går från Skycity till nya Clarion Hotel Arlanda. De samarbetar även med Sigtuna museum och levererar bakverk till dem.

De gånger som Annie och jag varit här så har vi inte hittat några nackdelar och jag googlade även runt lite och de enda få negativa kommenterar jag funnit är att servicen ibland kan vara nonchalant. R.C. Chocolat har erhållit en del utmärkelser och jag tycker personligen att White Guide Café kan ranka dem bland de tio bästa fiken i Sverige (idag nummer elva) för här andas verkligen kvalité.

IMG_5476edited IMG_5477edited IMG_5479edited IMG_5491edited IMG_5490edited IMG_5463edited IMG_5473edited

Miljö/omgivning: Stadsmiljö
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bröd, bakverk. kaffe, te, glass, praliner, choklad
White Guide Café 2015/16: rankad 17 i Sverige. 34 poäng (av totalt 40), Mycket god klass

R.C. Chocolat
Adress: Stora Gatan 49, Sigtuna
Telefon: 08-59 48 03 85
Hemsida:
här
Facebook: här
Instagram: rcchocolat
Twitter:

Öppettider:
Måndag-fredag 09.00-18.00
Lördag-söndag 09.00-16.00

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.