Robbans bästa semmeltest tar uppehåll

För dig som otåligt väntar på mitt årliga semmeltest så vill jag informera om att jag i år tar en paus. Anledningen är att jag genomför ett uppdrag för branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer och då anser jag att jag bör hålla mig neutral. Det är ingen annan som sagt åt mig att jag inte får genomföra testet utan det är ett beslut jag tagit på eget bevåg.

I år tycker jag att det gått inflation i semmeltester i STH-området. Jag anser att det blir lite cirkus när var och varannan tidskrift utser ”Stockholms bästa semla” och utöver det andra semmelintresserade aktörer som skapar listor. Jag har räknat till cirka tio aktörer som listat semlor och då har varken Yelp (drog sig nyligen ur Sverige och Europa) eller jag genomfört tester.

Jag började testa semlor för ett par år sedan och bakgrunden var att jag tyckte att tidningarnas tester var så urusla så jag beslöt mig för att tillsammans med min fru Annie genomföra ett eget test där 45 semlor från lika många bagerier och konditorier i Stockholm testades. Vi får se om jag återkommer med mitt semmeltest nästa år, det känns tveksamt i dagsläget med tanke på det överflöd av tester som nu finns. Den som lever får se *_*

 

4 kommentarer

 • Kinna skriver:

  Klokt tänkt Robban! Uppskattar verkligen hur du reflekterar och funderar. =)

 • Eva skriver:

  Se där! Jag tänkte samma sak. Skrev ett inlägg på mitt FB-konto i morse att jag inte hänger på trenden. Den är inte rolig längre. Jag äter nog en semla eller två så klart, men som sagt särskilt kul ,är det inte längre. Det har liksom gått inflation i semlor nu. Så att ha ett uppehåll är uppfriskande. 🙂

  • Robban skriver:

   Ja det har varit hysteriskt i år rent medialt efter ett lite lugnare fjolår. Men trevligt för bagerierna/konditorierna som drar in bra pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.