Robbans bästa besöker: Rosendals Trädgårdscafè

Rosendals Trädgård behöver egentligen ingen närmare presentation men ändå har jag många vänner som aldrig satt sin fot där. Med ett underbart sensommarväder med sol och värme begav vi oss till Djurgården, parkerade bilen och tog en promenad till Rosendal.

collage

IMG_1667

Trädgården startades av Svenska trädgårdsföreningen 1861-1911 med växthus och trädgårdsskola och sedan 1982 drivs trädgården i form av en stiftelse vars huvudsyfte är att verka för att sprida kunskap om biodynamisk odling och verka för att främja landskapskonst. Här finns även ett kafé, bageri, plantbod, brödbutik samt kursverksamhet.

Trädgården är väldigt vacker och att strosa omkring här ger mig en meditativ känsla. Vi hade tur med att det inte var mycket folk som det kan vara på helgerna. Det är många som har picknick på de stora gräsytorna och att ligga under ett äppelträd och läsa en bok, det är livskalité.

IMG_1652IMG_5578IMG_5593IMG_5596collage

Bageriet tycker jag är fint med bröd, bakverk, sylt, saft och en hel del böcker. Givetvis handlar jag med mig två färska bullar. Cafèdelen är den svaga punkten rent inredningsmässigt på Rosendal. Känslan ör som att vara på älgjakt och kliva in i ett större tält där alla skall utfodras. En långbänk med kakor och bakverk under lock och på ett annat bord finns te och kaffe. Varför väljer man inte att jobba med upplevelsen här?  Jag har tidigare hört att personalen skall vara otrevlig och vresig, dock inget vi märker av. Jag kan instämma i det många säger, nämligen att caféet sjunkit i kvalité jämfört med tidigare år.

Vi beställde morotskaka, kokostopp, te och kaffe, allt var gott men inte fantastiskt. Här gäller fortfarande tallrikar och muggar av papp, plastbestick och att sitta på parklekens träbänkar. Det tycker jag är ok om det avspeglar sig i priset men så är icke fallet här då prissättningen är hög.

IMG_1676IMG_1675

Rosendahls styrka är helt klart dess trädgård och nästa gång jag kommer hit kommer jag skippa caféet och ta med mig picknickkorgen, ett besök till bageriet blir det nog också *smile*

IMG_1658IMG_1657

Miljö/omgivning: Trädgård/park
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, smörgåsar, sallader
White Guide Café 2015/16: 27 poäng (av totalt 40), God klass

Rosendals Trädgårdscafè 
Adress: Rosendalsterrassen 12
Telefon: 08 545 812 70
Hemsida: här
Facebook: här
Instagram: rosendalstradgard
Twitter: @rosendalst

Öppettider:
Måndag-fredag 11.00–17.00
Lördag-söndag 11.00–18.00
(Se hemsida för aktuell säsong och månad)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.