Robbans bästa besöker: Santa Fé Konditori

Idag har Annie och jag strosat i skogen i 1.5 timme i det vackra vädret och vilken värme det har varit, inget som man direkt är bortskämd med så här års. Efter skogspromenaden så hamnade vi i mina gamla områden där jag är uppväxt, nämligen i Enskede/Johanneshov.

IMG_3472edited

IMG_3485edited

Jag är uppvuxen i Enskede och gick i skolan i Johanneshov (Kärrtorp) och jag minns att det fanns ett litet konditori i närheten av Kärrtorps centrum som låg lite avsides inne bland bostadsområden, inte långt ifrån Kärrtorps gymnasium. När vi kom körandes upptäckte jag till min glädje att konditoriet finns kvar än idag så det var bara till att parkera bilen, för nu skulle det fikas!

Santa Fé är ett konditori som funnits i 60 år och det har legat på samma adress under alla dessa år, fantastiskt. Jag har ända sedan barnsben förundrats över hur man redan från början fick för sig att starta ett konditori här, mitt i ingenstans? För 60 år sedan kan det inte ha funnits speciellt mycket i dessa områden och det som finns idag är ett stort bostadsområde samt ett gymnasium.

När jag körde förbi här för cirka två år sedan så var det fortfarande den gamla stilen a là 50-tal men nu är det en helt annan stil, modernt och uppfräschat. Det skall tilläggas att av det jag hört så var konditoriet ganska nedgånget innan renoveringen skedde vid ägarbytet för något år sedan. Den gamla fina neonskylten renoverades och sattes upp igen samt att lokalen fått sig en modern touch, dock hävdar vissa gamla stamkunder att det påminner om en modern pizzabutik och att allt var bättre förr.

IMG_3473edited IMG_3478edited IMG_3479edited

Ägaren berättar att allt som serveras på Santa Fé bakas på plats, det gäller bakverk, tårtor, kakor och bröd. Majriteten av gästerna som kommer hit bor i området och/eller går i gymnasiet inte långt härifrån.

IMG_3476edited IMG_3474edited IMG_3477edited

Annie och jag beställde en fransk våffla samt en apfelstrudel, till det drack vi te och kaffe. Jag blir glad över att det finns ställen som som Santa Fé, trevliga kvarterscafèer skall man värna om. Det skall sägas att Santa Fé knappast är ett cafè man valfärdas till, det är ett kvartersfik med en trevlig ägare och det är gott nog.

IMG_3480edited IMG_3482edited IMG_3484edited

Miljö/omgivning: Bostadsområde
Utomhusservering: Ja
Utbud: Bakverk, bröd, kakor, tårtor, smörgåstårtor, smörgåsar
White Guide Café 2015/16: Ej med i guiden

Santa Fé Konditori
Adress: Söderarmsvägen 1
Telefon: 08-649 00 57
Hemsida:
här
Facebook:
Instagram:

Twitter:

Öppettider:
Måndag-fredag 06.00-17.00
Lördag 08.00–16.00
Söndag 10.00–15.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.