Semmeltider

I måndags hade Tössebageriet premiär för sina semlor och i tisdags köpte Annie med sig två semmelwraps som slank ned i ett nafs. Wrapsen är inte lika matiga som de traditionella semlorna som oftast är både höga och breda och innehålla enorma mängder grädde. Mattias Ljungberg satte för två år sedan igång en semmelhysteri av sällan skådat slag där alla möjliga och omöjliga former av semlor skapats runt om vårt avlånga land såsom semmelburgare, semmelmilkshake, semmelbaguette/sub-semla, semmelglass, semmelkorv med bröd, semmelpizza, semmel-Eclair, Hemlan, Slimpan och det togs även fram en semmelfil.

I fjol var det lite lugnare på semmelfronten, inte alls lika hysteriskt och marknaden hade åter normaliserats. I Stockholm ser man sällan semlor ”off-season” men runt om i landet är det inte helt ovanligt att det dyker upp olika typer av sommarsemlor med exempelvis jordgubbar och vaniljkräm. Från och med lucia har en del bagerier även tagit fram saffranssemlor men jag har faktiskt inte smakat några.

Så hur blir 2017 års semmelsäsong? Jag tror den kommer att likna fjolårets med en hög och jämn nivå utan några större revolutionerade nyheter men jag hoppas jag har fel för det är alltid kul när någon sticker ut lite extra. Förra säsongen åt jag ungefär 70 semlor och frågan som många bagare ställt till mig på sistone är om Annie och jag kommer att genomföra ett semmeltest även i år. Svaret på den frågan är kanske, kanske inte

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.